Edwin Timmers snuffelt op de P bij Enorm Van Driel.

De vrouw die met een paar lijmvallen de winkel verliet, wilde niet op de foto, maar wilde wel kwijt dat ze een voorkeur heeft voor Enorm Van Driel boven de grote Praxis even verderop. “Ze hebben hier dingen die de Praxis niet heeft.” De zaak heeft de uitnodigende uitstraling van een gewone bouwmarkt, maar is volgens een medewerkster bij de kassa wel degelijk een zaak voor de bouwprof. Ze scant de twee zaagkettingen die Rudy Oskam even daarvoor uit het schap heeft genomen. “Ze hebben hier echt de gekste dingen,” zegt Rudy, “maar ik kom hier eigenlijk nooit.

Ze zijn sinds kort Stihl-dealer en daarom ben ik hier.” De zaagkettingen zijn voor de kettingzagen, die hij inzet bij het groenbeheer in zijn wijk. “Onze wijk heeft het hele groenbeheer in eigen beheer. Kijk maar op hoekwierde.nl. Voor bosonderhoud hebben we vier zaagdagen in het jaar. Morgen is een zaagdag. Als er een hele grote boom omgelegd moet worden, doen we het niet zelf, maar kleinere bomen wel. Pas nog zaagden we er twintig om. Het hout is dan voor de open haard.”

Accugereedschap heeft Rudy’s voorkeur. “Mijn zagen draaien op gewone accu’s. Zo’n accupakket voor op de rug is niks voor mij. Te zwaar.” Hij wijst naar het display met Stihl-gereedschap: “Zo’n grote zaag verbruikt wel veel batterij, maar laadt ook snel op. Ik heb trouwens ook een kantenmaaiertje van Stihl, iets groter dan deze hier.” De ploeg waarmee ze het groen onderhouden is zeer gecharmeerd van Rudy’s gereedschap. Er verschijnt een schalkse blik op zijn gezicht: “Iedereen staat te kwijlen bij die Stihl-zagen.”

  • Bouwprof Rudy Oskam
  • Locatie Enorm Van Driel in Almere
  • Tijdstip Woensdag 11.00 uur