Bouwmaat XL 20230712_Bouwmaat-JoniIsraeli-002-ER5_0421.jpg

Grote Bouwmaat-winkels draaien beste

Van het Bouwmaat-portfolio draaien de grotere winkels het beste. Zo bleek in gesprek met Bouwmaat-ondernemer Adriaan Pelt en voormalig directeur Rob Klifman. 

Bij gelegenheid van de opening van Bouwmaat Amsterdam Osdorp spraken we Adriaan Pelt en Rob Klifman. In dat Bouwmaat-interview spreken we ook even over de kleinere Bouwmaat-vestigingen – Bouwmaat Compact – die onlangs de deuren sloten.

Volgens Klifman lag dat aan een combinatie van oorzaken (lees ook ' Waarom Bouwmaat stopt met kleinere winkels'). “Klanten verwachten een grote Bouwmaat. En we hadden wel een serie services achter de hand, maar doordat we in de kleinere vestigingen niet meteen alles voorhanden hadden, was dat lastiger verkopen. In combinatie met een gestegen kostenniveau maakte dat het concept onvoldoende rendabel. En dan vind ik dat je een grote jongen moet zijn en moet besluiten dat iets niet werkt.”

Bouwmaat-ondernemer Adriaan Pelt (directeur-eigenaar van franchisenemer van Bouwmaat Amsterdam) heeft ervaring met een kleinere Bouwmaat. “In Zaandam had ik er een van 2.000 m2 en die was ook lastig. En waarom zou je het dan doen, als je met een grotere winkel meer kunt verdienen?” Jammer vindt hij het wel. “Ik ben blij dat Bouwmaat het concept heeft uitgeprobeerd. Want als het wel gewerkt zou hebben, hadden we heel veel kansen voor extra Bouwmaat-vestigingen door het hele land.” 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

MIX nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in de DHZ-etail. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van MIX.

Word abonnee

  • Ontvang het vakblad MIXpro
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot alle MIXpro-content
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Inclusief marktdata en details van groothandels
  • Reageren op artikelen
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIXpro
Word abonnee