Axa Stenman wordt overgenomen door het Amerikaanse Allegion.

AXA Stenman, leverancier van Home en Bike Security producten, wordt overgenomen door het beursgenoteerde Amerikaanse Allegion. De afsluiting van de transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar plaatsvinden, onder voorbehoud van de vereiste Europese goedkeuringen.

AXA is een sterk en vertrouwd internationaal merk. Het meest bekend is de onderneming van het veel verkochte AXA Defender fietsslot en de AXA raamuitzetters en scharnieren. De producten van AXA worden verkocht in heel Europa aan fietsfabrikanten, detailhandels, DIY-kanaal, ijzerwarenvakhandel, timmerfabrieken, aannemerij en woningbouwcorporaties. Er werken bij AXA ca. 320 medewerkers in vaste dienst. De omzet van AXA bedraagt in 2014 ruim € 60 miljoen en groeit in 2015, autonoom, meer dan 15%.

Amerikaanse fabrikant veiligheidsproducten
Allegion, plc (NYSE: ALLE), is een Amerikaanse beursgenoteerde onderneming van toonaangevende, wereldwijd bekende veiligheidsproducten en oplossingen. Allegion heeft besloten om, via haar Europese dochteronderneming, AXA Stenman Holding over te nemen.
Allegion Voorzitter, President en CEO David D. Petratis zei dat de producten van AXA hoog aangeschreven staan ten aanzien van kwaliteits- en Europese veiligheidseisen. Hij merkte tevens op dat AXA een opvallend sterke ondernemerscultuur vertoont met een uitstekend Management bij wie de relatie met klanten en leveranciers hoog in het vaandel staan. Allegion kan hier zijn vruchten van plukken.

Reputatie
“AXA is een sterke en vertrouwde internationale merknaam, met een reputatie van hoogwaardige
veiligheidsoplossingen. Hierdoor is AXA niet alleen een goede match voor onze EMEIA business maar voor Allegion als geheel.” aldus Petratis. “Met AXA in onze familie, zullen we ons bedrijf enorm versterken en creëren we diverse groeimogelijkheden door innovatieve productontwikkelingen binnen en buiten Europa. AXA’s portfolio van fietsaccessoires sluit goed aan bij ons merk Kryptonite en AXA’s sterke marktpositie in hang- & sluitwerk in Nederland en Polen versterkt Allegions’ locale merken in Europa, zoals CISA, Bricard en Briton.”