PontMeyer N.V. is voornemens om 100% van de aandelen van Deli Building Supplies van N.V. Deli Maatschappij over te nemen. Die deal omvat Koninklijke Jongeneel B.V., een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 46 vestigingen en de importeurs Heuvelman Hout, RET Bouwproducten en Astrimex, gespecialiseerd in plafonds en wanden.

Deli, met als grootaandeelhouders Avedon Capital en NPM Capital, wil de aandelen in Deli Building Supplies verkopen aan Pontmeyer N.V., met HAL Investments als grootaandeelhouder. Deli Building Supplies is evenals PontMeyer actief op de Nederlandse markt als leverancier van hout en bouwmaterialen. De transactie is nog onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden voor transacties van deze aard, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en advies van de betrokken ondernemingsraden.

Blijft beursgenoteerd
De huidige activiteiten van PontMeyer en Deli Building Supplies zullen worden ondergebracht in een gezamenlijke entiteit met een nieuwe naam, te weten Timber and Building Supplies Holland N.V..
Deze entiteit zal in de voetsporen treden van PontMeyer N.V. en het voornemen is om de verhandelbaarheid van de aandelen van de onderneming op de NPEX te handhaven.

Jongeneel, Heuvelman en RET
Deli Building Supplies bestaat uit onder andere Koninklijke Jongeneel B.V., een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 46 vestigingen en de importeurs Heuvelman Hout, RET Bouwproducten en Astrimex, gespecialiseerd in plafonds en wanden. De groep bedrijven van PontMeyer N.V. bestaat uit PontMeyer, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 45 vestigingen, en de importeurs Centrop Houtimport, Trima en Houthandel Van Dam, en timmerfabriek Houtindustrie Opmeer.
Als gevolg van de overname ontstaat een combinatie met een totale omzet van € 600 miljoen, die momenteel werk biedt aan ongeveer 1.500 medewerkers.

Overname of fusie?
Het is het voornemen dat na de overname de PontMeyer bedrijven en de Deli Building Supplies bedrijven hun zelfstandige positie op de markt behouden en concurreren, inclusief het behoud van de eigen handelsnamen. Partijen melden verder: "Hoewel het hier technisch gezien om een overname gaat, is er in de praktijk veeleer sprake van een fusie van gelijkwaardige partijen."