Ter afsluiting van de Nationale Inbraakpreventie Weken plaatste Secu.nl in samenwerking met 3 Almeerse beveiligingsbedrijven, gratis 56 anti-inbraakstrips op de portiekdeuren van flats van ­corporaties De Alliantie en GoedeStede in Almere.

Burgemeester Jorritsma verzorgde de aftrap voor deze actie, onder het toeziend oog van portefeuillehouder High Impact Crimes van de politie, Frank Stoeckart. Eigenhandig plaatste ze de eerste strip.

Centrale ingangen van appartementencomplexen kennen vaak een elektronische opening op afstand van de toegangsdeur waardoor die deur nagenoeg nooit op slot is. Ongewenst bezoek komt vaak makkelijk binnen door te flipperen, een bekende inbraakmethode waarbij een plastic kaart tussen kozijn en deur wordt gestoken. Met een anti-inbraakstrip wordt dat voorkomen. Zelfs met een koevoet komt de inbreker nu niet meer binnen.

De strips voor deze actie worden door Secu.nl gratis ter beschikking gesteld én door de Almeerse beveiligingsbedrijven ASC De Sleutel- en Slotenwacht, HBC Almere en Roest Beveiliging belangeloos gemonteerd.