IJzerwarengroothandel Isero IJzerwarengroep (Isero) neemt Pijnenburg Bouw en Industrie over.

De acquisitie past in de op groei gerichte strategie van Isero. Partijen hebben overeenstemming bereikt over een transactie waarbij het aandeelhouderschap van Pijnenburg Bouw en Industrie volledig zal overgaan van Emiel Pijnenburg, de huidige eigenaar, naar Isero. Emiel Pijnenburg blijft de komende twee jaar als adviseur bij Pijnenburg Bouw en Industrie betrokken, maar gaat zich primair richten op de activiteiten van Pijnenburg Import B.V. waarvan hij eigenaar blijft.

Familie van Gerritse, Breur, Van der Winkel
Isero is met 36 vestigingen de leidende ijzerwarengroothandel in Midden- en Zuid Nederland. Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan en Van Der Winkel. Samen met Isero is Pijnenburg nog beter in staat de klanten goed en snel te bedienen. Isero staat bekend om zijn fijnmazige en snelle logistiek, hoge service en het uitgebreide assortiment gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Alle vestigingen van Isero hanteren het ‘1 | 2 | 3 | concept’: de klant staat centraal en kan rekenen op gemak, snelheid en het nakomen van afspraken.

Isero blijft investeren
Bert Bunschoten, algemeen directeur van Isero IJzerwarengroep: “Pijnenburg Bouw en Industrie is een mooi bedrijf met een sterk team met een lange en waardige historie en past met haar aanpak - breed / diep assortiment, lokaal ondernemerschap en uitstekende service - goed bij Isero.” Bert Bunschoten voegt daaraan toe dat: “Isero IJzerwarengroep blijft investeren in verdere groei. In december hebben wij een nieuwe vestiging geopend in Den Bosch en we kijken volop naar nieuwe mogelijkheden om het vestigingsnetwerk uit te breiden. Naast het openen van nieuwe vestigingen groeien wij ook door het verwerven van bedrijven die qua aanpak en cultuur goed bij Isero passen. Pijnenburg is hier een mooi voorbeeld van.”

Groei voor Pijnenburg
Emiel Pijnenburg, algemeen directeur van Pijnenburg Bouw en Industrie: “De aansluiting bij Isero biedt ons bedrijf de mogelijkheid om binnen onze regio zelfstandig verder te groeien, maar tegelijkertijd te profiteren van de professionaliteit en schaal van de Isero IJzerwaren groep. Onze klanten kunnen profiteren van de extra services die Isero biedt, zoals een groot vestigingen netwerk, online gereedschapsbeheer en budget managementsystemen voor bijvoorbeeld werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Maar ook logistieke oplossingen, zoals een container op de bouwplaats, scan-systemen en een fijnmazig logistiek netwerk. Daarnaast heeft Isero unieke ervaring en capaciteit op het gebied van het realiseren van complete hang- en sluitwerkprojecten, wat tevens een specialisme van Pijnenburg is.”