Destil nam 50% van de aandelen van Wiek de Laat over. Zo combineert de ijzerwarenreus distributiekracht met vakmanschap in montage en service op het gebied van hang- en sluitwerk..

Het – sinds kort in Veghel gevestigde – Schijndelse familiebedrijf Wiek de Laat Beveiliging heeft door de verkoop van 50% van haar aandelen aan Destil haar positie in het leveren, installeren en onderhouden van elektronische sluitoplossingen nog verder versterkt. Waar Wiek de Laat Beveiliging BV een belangrijke speler is in het – via installateurs en installatiepartners – leveren van kwalitatief hoogstaande elektronische hang- en sluitwerk oplossingen, is Destil al jaren een prominente speler in de toelevering van aannemersbedrijven en timmerfabrieken en via Laman Dexis van de industrie.

Door de distributiekracht en marktpositie van Destil te combineren met het vakmanschap van Wiek de Laat Beveiliging is de combinatie in staat om aan de groeiende vraag naar passende en kwalitatief hoogstaande oplossingen te voldoen. “Deze markt groeit nog steeds enorm”, aldus Jeroen de Laat, Algemeen Directeur van Wiek de Laat Beveiliging. Vanuit de toeleveringskant van de markt zegt René Kars, Algemeen Directeur van Destil: “Ook binnen Destil hebben we een sterke groei in dit segment meegemaakt, maar het installeren van deze producten hebben we altijd uitbesteed. Nu hebben we dat dus zelf in huis.”