Transferro meldt trots het nieuwe lidmaatschap van Boer Staphorst. Het achtste nieuwe lid in 2015.

Met ingang van 1 februari 2015 treedt het bedrijf Boer Staphorst toe tot Transferro. Dit uniek familiebedrijf van maar liefst 18.000 m2 heeft alles voor in en om het huis en noemt zichzelf eerder specialist dan bouwmarkt. Dat blijkt onder andere uit het gigantische assortiment keukens, sanitair, bouwmaterialen en tuinartikelen. Voor de afdeling IJzerwaren en Gereedschappen heeft Boer weloverwogen gekozen voor Transferro. “In Zwolle ligt een enorme voorraad van alleen maar A-merken” aldus Johan Bert Boonstra, commercieel Directeur bij Boer. “Die kwaliteitsartikelen onderstrepen, benadrukken ons specialisme wat we bij Boer zo belangrijk vinden.”

Het toetreden van Boer is in twee opzichten opmerkelijk:

  • Ten eerste is Boer lid van Inkoopcombinatie Bouwen en Wonen waar ook Nijhof, Interchalet, Bouwhof, Hummel en Groenen lid van zijn.
  • Ten tweede is Boer Staphorst na Multimate Zevenbergen binnen korte tijd de tweede consumentgerichte zaak die tot Transferro toetreedt.


Dat het goed gaat met Transferro, blijkt ook wel uit de cijfers. Directeur Arap-John Tigchelaar meldt een autonome groei van meer dan 5% en voorziet voor 2015 nog meer groei. de inkoopcombinatie investeert fors in automatisering om (nieuwe) leden aan te sluiten met hun eigen softwarepakket en zet de voorraaduitbreiding in het eigen magazijn onverminderd voort.
Tigchelaar verwacht in de eerste helft van dit jaar nog vier nieuwe leden extra te kunnen melden.