Waar de bouwgroothandel logistiek als service weggeeft, verdient DHL geld aan de besparing die het bedrijf realiseert. Daar kan de bouwgroothandel van leren, aldus Alfredo Molin. Maar of ze naar hem luisteren...?

“Als wij als DHL logistiek leveren, moeten we waarde toevoegen. Logistiek is bij ons geen service, het is ons product”, aldus Alfredo Molin op [Bouwgroothandel Bijeen]. Zijn tip aan de bouwgroothandel: “Meten is weten. En als je met slimme bouwlogistiek geld kunt besparen voor je opdrachtgever, moet je dat inzichtelijk maken en het niet gratis bij je product weggeven.” DHL bespaart in bouwprojecten regelmatig 20% op de logistieke kosten. Dat is 2% op de totale bouwsom.

Opleiding terugverdienen

Hibin wil de komende jaren een forse stap voorwaarts zetten op het gebied van scholing en duurzame inzetbaarheid. Piet van Leusden, bestuurslid van de branchevereniging, lichtte het plan en de financiering toe tijdens Bouwgroothandel Bijeen. “Met het sectorplan voor de bouwgroothandel van Hibin kunnen werkgevers 50% van de kosten gesubsidieerd krijgen, maar ook 50% van de uren die werknemers in de opleiding steken. Die kosten zijn vaak sowieso 50/50 voor werkgever en werknemer. Dus eigenlijk, verdien je je out of pocket-geld terug.”

Een kort verslag van [Bouwgroothandel Bijeen] vindt u op www.mixpro.nl/mixprosessie