Op het gebied van dakvensters biedt Roto een buitengewoon alternatief. De dakvensters profileren zich niet alleen op kwaliteit, maar ook op aspecten als isolatiewaarde, zeer grote glasoppervlakken, zeer goede zichtlijnen, uitzonderlijk bedieningsgemak en heel gemakkelijke plaatsing. Als handelaar kun je je er mee onderscheiden in de markt.

Als fabrikant is Roto onder andere bekend van de zoldertrappen en van hang- en sluitwerk voor ramen, deuren en schuifpuien. Allemaal 'German Made' .

Bij eindconsumenten is Roto minder bekend van de dakvensters, maar dat zegt niets over hun toegevoegde waarde. In een onafhankelijke test van het Duitse TüV scoorde het topmodel uit het Roto-programma het beste op alle drie de criteria: plaatsingsgemak, gebruiksvriendelijkheid en technische eigenschappen (nadruk energiezuinigheid en passiefbouw). En daar kun je je als handelaar mee onderscheiden. Je biedt je klanten een ander alternatief, een merk dat niet iedereen voert en een merk dat pertinent niet in de dhz-retail ligt.

Designo-varianten
Edgar Neicken is de commercieel directeur van de dakvenster-divisie van Roto in de Benelux. Hij vertelt over het scala aan Designo-producten dat zijn merk biedt. Dat begint met de tuimelvensters R4 en R6, het top-tuimelvenster R7 en het uitzet-tuimelvenster R8. De R4 en R7 zijn er met dubbelglas, de R6, R8 en I8 ook met drievoudig glas. Ze hebben allemaal voorgemonteerde onderdelen als isolatieblokken en dampschermkragen voor groter montagegemak en gegarandeerde wind- en waterdichtheid en energetische prestaties.
Het nieuwste model (I8) is eigenlijk een gemotoriseerde R8, maar dan eentje waarbij je niets van de motor ziet. Zo'n motorisch dakvenster is de top van het gebruiksgemak, aldus Neicken. Drievoudig glas is zwaar, dus profiteer je met deze motor van het uitzetgemak.

Standaard én speciaal
Mooi van de vensters is dat ze zowel in hout als kunststof leverbaar zijn. En in het laatste geval zijn ze echt van isolerende kunststof profielen en dus volledig recyclebaar, in tegenstelling tot de vensters van concurrenten die een houten kern hebben, ommanteld met poly-urethaan. Roto levert zijn kunststof varianten standaard in wit, maar naar wens ook in vijf houtdecoren. En of je nu hout of kunststof kiest, het assortiment biedt standaard al heel veel verschillende maten waarvan de meeste op voorraad liggen om in korte tijd in Nederland geleverd te worden. Speciale maten zijn op wens leverbaar, bijvoorbeeld bij renovatie en vervanging van heel oude vensters waarvan de maat niet meer standaard is. Na opmeten, maakt Roto dan een venster dat fractioneel kleiner is en zo precies in het oude dakgat past waardoor je de inpandige afwerking intact kunt laten.

Compleet programma
Neicken: “We zien andere merken momenteel goede sier maken met afgeronde kappen die met slechts vier schroeven gemonteerd worden. Wij hebben dat al sinds 2009, zelfs volledig geclipst, zonder schroeven. Ook hebben onze vensters het grootste glasoppervlak en kunnen ze met een gesloten rolluik nog steeds helemaal open.” En dan heeft hij het alleen nog maar over de eerder genoemde standaardvensters. Roto biedt daarnaast ook nog elleboogvensters voor facades, dakopstanden voor vlakke en lichthellende daken, rookafvoerramen, zolderraampjes (4-pans), dakuitstappen en veiligheidsuitstappen. Plus accessoires als rolluiken, binnentoebehoren, raamdecoratie en koppelingen met domoticasystemen.

Roto biedt dus onderscheidende producten, van hoge kwaliteit, vol gebruiksgemak, eenvoudig te monteren in alle maten, verschillende uitvoeringen en snel leverbaar.

“En daar kun je als handelaar je voordeel mee doen. Je biedt er je klanten kwaliteit en gebruiksgemak mee en jezelf onderscheid en een mooie marge”, stelt Neicken.