De distributie van AEG Powertools zit nog maar net onder de vleugels van Wiltec uit Uden, maar de Duitse fabrikant van elektronische gereedschappen heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten. Waar sommige fabrikanten afwachten, blijft het merk continu innoveren én investeren. Dat zie je onder meer terug op het gebied van accutechnologie. Marketingmanager Julius Lutters: “We horen aantoonbaar bij de besten in de markt.”

AEG Powertools was in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw één van de marktleiders op de Nederlandse markt. Daarna raakte het wat in de vergetelheid. “Jammer”, vindt Lutters, “want het is een zeer uitdagend merk met producten van de hoogste kwaliteit. Zeker sinds het enkele jaren geleden voorzien is van een fris design, nieuwe technologieën en de nodige innovaties.” Met Wiltec wordt het merk nu vertegenwoordigd door een leverancier die zijn sporen heeft verdiend als het gaat om het succesvol distribueren van vele A-merken en private labels. Wiltec onderscheidt zich door kennis, service en heeft de beschikking over een fijnmazig distributiesysteem.

Drang naar innovatie
"De combinatie Wiltec en AEG Powertools is uitstekend aangezien beide partijen de drang hebben naar innovatie en vooruitstrevendheid." Bij de producten van AEG Powertools zie je dat terug in de nieuwste technologieën, de vormgeving en het gebruiksgemak. Echt vol zet AEG in op de accutechnologie. “Logisch ook”, zegt Lutters. “Dat is één van de belangrijkste onderdelen van de machine. Alleen met een goede accu kan een vakman naar tevredenheid werken." AEG zet daarom volledig in op de nieuwste Lithium-Ion-technologie. “Dat is toch de toekomst.” Binnen die range heeft AEG 18 Volt, 14,4 Volt en 12 Volt modellen. Zo vindt de vakman altijd de juiste balans tussen ergonomie, comfort en kracht. Alle accu's van AEG zijn daarnaast onderling volledig uitwisselbaar, mits het voltage gelijk is, en hebben geen last van het zogeheten memory effect dat er voor zorgt dat de batterijen door de jaren heen minder capaciteit krijgen.

Pro Lithium-Ion
Voor de Lithium-Ion-accu's ontwikkelde AEG Powertools de Pro Lithium-Ion-technologie. “Deze unieke technologie is volledig gebaseerd op het Triple Protection principe. De accu's worden door deze technologie beschermt tegen de drie meest voorkomende accuproblemen: oververhitting, overbelasting en over- of onderladen.” Met deze technologie vergroot AEG de levensduur, het vermogen en de betrouwbaarheid van de accu. Uiteindelijk komt dit het gebruiksgemak van de vakman ten goede. “Het komt er op neer dat je met dit type accu bijvoorbeeld meer en grotere gaten kan boren dan met een vergelijkbare accu”, aldus Lutters. Daarnaast is de accu ook bestand tegen extreme temperaturen (-18°C / +50°C) en kunnen de accu's tegen een behoorlijke stoot. Om daarvoor te zorgen zitten alle individuele cellen in één compact omhulsel en zijn deze vastgezet me een dubbel laspunt. Dit alles om de accu te beschermen en zodoende een langere levensduur te garanderen.

Toegevoegde waarde
Het assortiment van AEG Powertools is overzichtelijk uiteengezet in de categorieën tradesman (nadruk op prijs), compact (nadruk op ergonomie) en premium (nadruk op prestatie). Hiermee heeft het merk voor iedere vakman en toepassing de juiste producten in het assortiment. Toch behoeven de producten logischerwijs wel enige uitleg. “Daarom gaan we heel actief met onze dealers aan de gang”, zegt Lutters. “En ook de medewerkers en klanten van dealers kunnen bij ons terecht voor scholing in ons Experience Centre in Uden. Daarnaast gaan we samen met de dealers naar de eindgebruiker om ook hen te overtuigen van ons product middels demonstraties. En dat werkt! Met elektrisch gereedschap is het toch vaak een kwestie van zien er ervaren. AEG Powertools heeft veel toegevoegde waarde voor de eindgebruiker, maar ook voor de dealer met aantrekkelijke verdiensten en goede condities.”