Met het nieuwe product Kolmat Fibre Seal van Griffon introduceert Bison een innovatie op installatiegebied. Een afdichtingsband die meer dan 180° nastelbaar is. De A-merkfabrikant introduceerde en demonstreerde het product op de VSK-beurs en maakte duizenden installateurs enthousiast. Daarmee levert de fabrikant zijn dealers ook meteen traffic en flinke verkoopkansen.

De Slogan van Griffon luidt: verbonden met vakwerk. Dat geldt bij uitstek ook voor de Kolmat Fibre Seal. Iedere installateur kent het probleem van waterdichte schroefdraadverbindingen. Maak je ze met hennep en pasta, dan kun je ze nastellen. Maar die werkwijze zorgt voor veel gedoe en is kostbaar. Met conventionele tapes & koordjes werk je gemakkelijker, maar dan kun je een kraan bijvoorbeeld niet meer ongestraft nastellen op de leiding. Het nieuwe Kolmat-product combineert de beste eigenschappen van beide werkwijzen: werkgemak en nastelbaarheid. Daarmee lost het een praktijkprobleem op waar installateurs en loodgieters iedere dag meermaals mee te maken hebben.

‘Dat kan toch niet, joh!’
Tijdens de VSK-beurs in februari noteerde de fabrikant duizenden namen en adressen van geïnteresseerde klanten. Salesmanager Hans van der Linden: “Installateurs hadden er voor de beurs al over gelezen. En meteen na openingstijd kwamen ze bij ons kijken want ze konden domweg niet geloven dat dit bestond.” Een demonstratie opende de ogen van veel verbaasde loodgieters. Wij vroegen om reacties en hoorden: “Dat kan toch niet, joh? Ik geloofde het gewoon niet, maar zie nu dat het echt werkt.” Een ander wilde natuurlijk weten wat zo’n rolletje tape gaat kosten. “Rond de € 5? Oh, dat is best veel”, klonk het eerst. Maar na een kleine denkpauze: “Aan de andere kant, als ik met tape werk, moet ik soms opnieuw beginnen, omdat hij toch lekt na het terugdraaien. Als ik dat extra werk bespaar, is deze tape eigenlijk heel goedkoop.”

Traffic gegarandeerd
Herbert van Arkel, marketingmanager van Bison Professional bekeek het tevreden van een afstandje. “We wisten uit klantgesprekken en -tests al dat dit product goed bij de praktijk past. We zijn dan ook heel blij dat het hier zo goed aanslaat. Al deze enthousiaste klanten nemen een monstertje mee en komen daar zeker voor terug aan de balie van onze dealers. Ook op de groothandelsvloer van onze dealers willen we graag zulke demonstraties geven. Zo bieden we de handel een innovatief product, toegesneden op een vraag uit de markt en arrangeren we er meteen een flinke stroom traffic bij. Zo worden we er allemaal beter van: klanten, handel en wij zelf.”

Revolutie in schroefdraadafdichting
Griffon Kolmat Fibre Seal is een geïmpregneerde, vezelversterkte band voor het afdichten van metalen én kunststof schroefdraadverbindingen. Gemakkelijk, schoon en snel. De band maakt verbindingen niet alleen gemakkelijk waterdicht, het product is ook meer dan 180° nastelbaar. Hierdoor kun je de verbinding probleemloos in de gewenste positie onteren. Kolmat Fibre Seal is geschikt voor alle soorten leidingen, toepasbaar op allerlei materialen, bestand tegen temperaturen tot 160oC en is getest bij gas tot 5 bar en bij water tot 16 bar. Verder is het product gepatenteerd en voldoet het aan alle relevante (inter)nationale keuren, zoals DVGW, WRAS, KVBG en Europese normering EN 751-2.