Martens Kunststoffen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gewaardeerd en volwaardig partner voor de bouwmaterialenhandel. Als onderdeel van de Koninklijke Martens Groep profiteert het bedrijf van meer dan 130 jaar ervaring. De logistieke kracht van het bedrijf zorgt daarnaast voor een uitlevergraad van 98% over het gehele assortiment.

Ronald Bastiaansen is verkoopleider bij Martens Kunststoffen. “Martens is een familiebedrijf. De meeste producten komen uit eigen fabriek en die verpakken en barcoderen we zelf. De platte organisatiestructuur zorgt voor korte lijnen, waardoor we snel kunnen schakelen. Onze kunststof leidingsystemen zijn bekend in talloze toepassingen waaronder rioleringen, drukleidingen, elektriciteitsleidingen en afvoer van hemelwater.” Martens levert in de hele Benelux doelgerichte producten en schapconcepten aan zowel ketens als kleine zelfstandigen. Dat vult het Oosterhoutse bedrijf aan met een compleet servicepakket inclusief speciale verpakkingen, promoties en promotiemateriaal. “We denken mee met de handel door het creëren van concepten met als belangrijkste doelstellingen een goede rotatie en een aantrekkelijk marge. Mooie voorbeelden hiervan zijn onder andere onze productpresentaties naar de vakman toe, bestaande uit een overzichtelijke schapindeling, ondersteund door informatieborden en verwerkersinformatie.”

Assortiment
Het assortiment van Martens is breed. “Naast pvc-buizen en hulpstukken leveren we onder andere complete programma’s van elektrabuizen en hulpstukken, kabelbuizen, emmers en kuipen, bouwfolies, spanbanden, golf- en vlakke platen, lijmen en dekzeilen.” De kennis die de producent door de jaren heen heeft opgebouwd over deze producten wordt op de werkvloer bij de bouwmaterialenhandel verspreid. “Indien gewenst verzorgen we cursussen, opleidingen en workshops.”

Logistiek
Ook op het gebied van logistiek heeft Martens veel te bieden en dan gaat het niet alleen om de eigen producten. “We optimaliseren onze leveringen door alle producten uit verschillende assortimenten met dezelfde vrachtwagen te leveren. Of het nu gaat om een lijmtube of een afvoerbuis. Hierdoor wordt de handel wel voldoende beleverd, maar beperk je het aantal vrachtwagens bij de winkel zo veel mogelijk. Met ons eigen netwerk van transporteurs beleveren we de gehele Benelux. We hebben een vaste route en komen dus iedere week op hetzelfde tijdstip bij al onze leveradressen. Anderhalve dag van tevoren geven onze klanten hun bestelling door, elektronisch via EDI. Dat scheelt een hoop papierwerk. Uiteraard loopt ook de facturatie via EDI. Onze uitleveringsgraad van 98% over het gehele assortiment maakt ons een betrouwbare partner.”

MVO
Wie op de A59 tussen de knooppunten Zonzeel en Hooipolder de afrit Oosterhout passeert, ziet ze aan de rechterkant de lucht in toornen. Het zijn de windmolens waarmee Martens de eigen, groene energie opwekt. Maar dat is niet het enige dat Martens doet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De buizen die het bedrijf produceert, hebben een hergebruikgarantie en zijn voorzien van het Dubo-keurmerk voor duurzame bouw.