Bencis Capital Partners verkocht Axa Stenman Group aan Gilde Buy Out Partners. Gilde was in het verleden al eerder eigenaar van Axa.

*** PERSBERICHT ***

AXA Stenman Group heeft 2 divisies. AXA Home Security produceert en verkoopt een breed gamma aan hang- en sluitwerk voor de professionele markt in met name Nederland, Polen en Duitsland. AXA Bike Security produceert en verkoopt fietssloten, fietsverlichting en kettingkasten in meer dan 10 landen. De onderneming heeft fabrieken in Veenendaal, Frankrijk en Polen en werkt met diverse eigen verkoopkantoren in Europa.

AXA Bike Security is met name bekend van het oerdegelijke AXA Defender fietsslot maar ook van de AXA fietsverlichting. AXA Home Security staat bekend om haar hoogwaardige raamuitzetters en deurproducten.

Tot 2004 was AXA beursgenoteerd op de Nederlandse aandelenbeurs. Vanaf 2007 was AXA eigendom van de private equity onderneming Bencis Capital Partners uit Amsterdam. Afgelopen jaar is er onder leiding van een nieuwe directie een herstructurering doorgevoerd in het internationale management, in de positionering van beide business units, in het productengamma en in het Nederlandse personeelsbestand. Veel bedrijfsprocessen zijn ten positieve aangepast. De onderneming groeit en is financieel kerngezond.

Sinds donderdag 15 mei is Gilde Buy Out Partners de nieuwe eigenaar. Gilde is een gerenommeerde private equity onderneming uit Utrecht. Gilde is onder andere bekend van haar deelneming in HG schoonmaakmiddelen en in Roompot vakantieparken.


Gilde kent AXA van vroeger omdat zij voor de beursgang ook eigenaar waren. Gilde kent de kracht van AXA en is bereid de nieuwe strategie van AXA te ondersteunen. Deze strategie is gebaseerd op groei en verdere internationalisatie. De groei wordt gerealiseerd door vanuit een creatief ondernemerschap het productengamma te verbreden en AXA veel sterker te positioneren als kwaliteitsmerk.