Universeel, gebruiksvriendelijk en stofvrij

Universeel, gebruiksvriendelijk en stofvrij

Stofvrij werken was voor Bosch een grote omzetdrijver in de laatste maanden van 2013. Kan ook niet anders, want het thema is heel actueel. En Bosch heeft een uitstekend aanbod voor vaklieden die zich willen verzekeren van gebruiksgemak, universele oplossingen en een gezonde en schonere werkplek. Wet- en regelgeving is duidelijk: stofvrij werken moet. Als vaklieden het al niet doen vanwege hun eigen gezondheid, doen ze het wel om de fikse boetes en het stilleggen van de bouw te voorkomen.

 

Iedere applicatie

Max Lips, brandmanager bij Bosch Professional Power Tools licht het aanbod toe. “We spreken van systemen die bestaan uit drie stappen: de afzuigeenheid, los (of als onderdeel van de machine) de machine zelf en tenslotte de stofzuiger. Alles is in combinatie getest bij TNO zodat je er gegarandeerd stofvrij mee kunt werken.”

Het mooie is; met een aantal Bosch-producten kun je universeel werken. De GDE16 Plus Professional past bijvoorbeeld op bijna iedere 2 of 3 kg-boorhamer, ook van andere gangbare merken in de markt. Zo hoeft de klant om te beginnen alleen een afzuigunit te kopen en niet meteen een nieuwe boorhamer. Lips: “Met deze categorie hamers voer je alleen het lichtere werk uit. Voor zwaardere en specifiekere toepassingen hebben we complete sets van afzuig-unit, machine en stofzuiger. De hele GDE productfamilie bestaat uit systemen die heel breed toepasbaar zijn.’’ Zo heeft Bosch oplossingen voor diverse toepassingen: GDE 68 Professional voor perfecte stofafzuiging bij kleine boordiameters, GDE 162 Professional voor grotere boordiameters en holle boorkronen, GDE Max Professional voor praktisch stofvrij.

 

Universeel en gebruiksvriendelijk

De GDE 16 Plus is een kleine afzuigunit die op bijna alle merken 2 tot 3 kg-boorhamers met SDS+-aansluiting  past. De GDE 68 en 162 klik je aan de slang van de stofzuiger en ‘’plak’’ je tegen de muur. Dankzij onderdruk zuigt hij zichzelf vast waardoor je er met je boorhamer ‘doorheen' kunt boren. Doordat je het systeem niet hoeft te bevestigen aan de machine, is het ook geschikt voor elke klop-/boorhamer. “Universeel, gebruiksvriendelijk, gezond en een schonere werkomgeving”, stelt Lips. Niet voor niets verkocht de fabrikant er al duizenden van. Net als de GBH 2-23REA boorhamer. Die heeft een geïntegreerde stofafzuiging op de machine waardoor je geen aparte stofzuiger meer nodig hebt. “Explosief gestegen in de verkoop, doordat eindgebruikers er meteen mee aan de slag kunnen. Ze hebben verder niets nodig, werken gegarandeerd stofvrij, hoeven niet te investeren in een stofzuiger en hoeven dat apparaat ook niet achter zich aan de steiger op te slepen.” Ook van dit product steeg de verkoop explosief tegen het eind van het jaar.

 

Dealer en eindgebruiker ondersteuning

Bosch beperkt zich niet tot de gecertificeerde systemen. De fabrikant helpt dealers ook ze professioneel aan de man te brengen. Zo bevat de actiefolder 4 pagina’s over stofvrij werken waarin ze de eindgebruiker duidelijk maken hoe schadelijk stof is voor de gezondheid en hoe men veilig en stofvrij kan werken. Daarna tonen ze wat de Bosch-producten aan stofvrij werken kunnen doen.

Daarnaast spant Bosch zich ook in op het persoonlijke vlak. Op verzoek van aannemers en dealers organiseren de gespecialiseerde trainers toolboxmeetings of trainingen over stofvrij werken. “Wij pakken dat serieus aan, het blijkt een succes waardoor we hier in 2014 onze dealers en vooral onze eindgebruiker zeker meer en meer mee zullen ondersteunen.”

Volgen via je persoonlijke nieuwsoverzicht

Selecteer de onderwerpen waarvan je via MijnMIX op de hoogte gehouden wilt worden.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee