Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij heeft de omzet in 2013 met € 229 mln. op peil kunnen houden. Ten opzichte van 2012 (€ 230 mln.) gaat het om een lichte daling met 0,4%.

“Net als 2012 was ook 2013 een uitdagend jaar in de branche. De crisis houdt ons allen nog steeds in de greep. In een markt waar omzetdalingen van 10% ook in 2013 niet ongebruikelijk waren, zijn wij tevreden met deze omzet”, aldus Marc de Dobbelaere, algemeen directeur van Zevij.

 

Binnen Zevij hadden de technische groothandels in de bouw nog steeds het meeste te lijden. Zij zijn in omzet gedaald met 5,1%. De aangesloten groothandels gericht op de industrie zijn met 2,9% gedaald. Dat de omzet op peil is gebleven bij Zevij, is vooral te danken aan de toename van leden en leveranciers en de geografisch spreiding. De omzet bij de aangesloten Belgische groothandels steeg met 6% ten opzichte van 2012. De toegetreden nieuwe leden bij Zevij in 2013 waren GBI-Varpo te Heeswijk Dinther, Schottert Bouw en Industrie te Dedemsvaart en Auke Rauwerda te Leeuwarden.

Voor Zevij was 2013 een jubileumjaar; precies 60 jaar geleden zijn zeven ijzerwarenhandelaren gaan samenwerken op het gebied van inkoop. Deze samenwerking is inmiddels uitgegroeid tot een inkooporganisatie met 30 aangesloten leden, met gezamenlijk 283 vestigingen.

 

2014: kleine groei

Gezien de tekenen van een beginnend herstel in de economie verwacht Zevij dat 2014 een kleine groei zal laten zien. “We zijn trots op het behaalde resultaat de afgelopen jaren en zullen ook in 2014 ons uiterste best doen om een bijdrage leveren aan de versterking van de concurrentiepositie van de aangesloten leden. Tegelijkertijd zullen we ook onze toegevoegde waarde ten behoeve van de leveranciers verder uitbouwen.”

 

Zevij is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel met op dit moment meer dan 280 vestigingen in de Benelux. Het uitgebreide assortiment omvat alle producten op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen, machines en hang- en sluitwerk. Kernactiviteit is het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met leden en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen en goede handelscondities als resultaat. Bekijk ook de website: www.zevij.nl