Met het oog op de groei die Destil de komende jaren gaat doormaken, breidt de ijzerwarenhandel in 2014 de directie uit met Commercieel Directeur Frank Mackenzie (45).

Mackenzie werkte de afgelopen drie jaar als Commercieel Directeur bij Assa Abloy. In die rol was hij mede verantwoordelijk voor de integratie van Nemef en Lips tot het bedrijf Assa Abloy Nederland. Daarvoor was Mackenzie in commerciële managementfuncties werkzaam bij o.a. Massive en Altrex.

Bij Destil wordt Mackenzie verantwoordelijk voor de aansturing van de gehele commerciële organisatie. Hij rapporteert aan Algemeen Directeur René Kars. “Wij zijn zeer blij met de komst van Mackenzie. Vanuit zijn functies bij Altrex en Assa Abloy Nederland is hij al geruime tijd bekend met Destil. Door zijn komst vergroten wij onze commerciële slagkracht en kunnen we onze activiteiten in zowel bouw, industrie als retail verder uitbouwen.”, aldus Kars.

Mackenzie is heel blij met zijn nieuwe stap "Destil is een prachtig bedrijf, goed georganiseerd, met een goede atmosfeer en een uitstekende focus op klanten en leveranciers. Ik heb hier geen drie seconden over na hoeven denken."

Destil is met een omzet van circa 75 mln (2013) één van de grootste groothandelaren voor bouw en industrie in Nederland. Het Tilburgse bedrijf heeft 31 vestigingen in Nederland. De afgelopen jaren heeft het bedrijf sterk geïnvesteerd in logistieke systemen, waardoor het tot de meest moderne groothandelaren in Nederland behoort. De ver doorgevoerde automatisering stelt het bedrijf in staat om leverconcepten op maat te bieden. Niet alleen voor bouw en industrie, maar ook voor retailers en webshops. Bij Destil werken 320 medewerkers.