Onderzoek maakte duidelijk dat de professionele gebruiker het merk Perfax kent en de producten gebruikt. Daarom investeerde Henkel in een nieuwe technologie om de behoefte nog beter in te vullen. “Daarmee zetten we de aanval in op de readymixedlijmen die de professionele behangmarkt domineren.”

Niet alleen schilders behangen. Ze vormen weliswaar de grootste groep, maar ook interieurdesigners zijn belangrijke gebruikers. Perfax ontwikkelt daarom twee typen behanglijm: een soort voor de ‘standaardbehangen’ (vlies, papier, vinyl e.d.) én een soort voor de zwaardere behangsoorten als glasweefsel of textiel. “Die laatste soorten behang worden ingezet in grote projecten om muren te bedekken en te renoveren in plaats van stucwerk. De lijmmarkt wordt beheerst door veel readymixed private labels. Wij zien behanglijm als een groeimarkt en willen het segment winstgevend maken. Ons streven is om die professionele markt verder te versterken. Daarvoor zetten we een gepatenteerde granulaattechnologie in, waarbinnen we twee producten ontwikkeld hebben die de gebruiker een extreem hoge efficiency opleveren”, aldus junior brandmanager Anna Postma.

 

Veel voordelen

Om in het segment te kunnen slagen, onderzocht Perfax wat klanten belangrijk vinden aan behanglijm. Bij de lichte soort moet de kwaliteit moet goed zijn, de gebruiker kent het product, het biedt gemak en de prijs/kwaliteitsverhouding moet in orde zijn. Bij de zware kwaliteit speelt het laatste aspect ook een grote rol, net als de kwaliteit. Postma: “Opvallend is ook dat 78% van de professionals het merk Perfax kent. De revolutionaire granulaattechnologie zorgt ervoor dat iedere korrel exact de juiste samenstelling van extreem geconcentreerde ingrediënten bevat, waardoor het product doseerbaar is en een hoog rendement heeft. Afhankelijk van de toepassing kun je met één 5 kg-emmer granulaat 325 tot 700 m2 oppervlakte verkleven. Doordat het product nog aangemengd moet worden, kan de gebruiker de dichtheid van de lijm afstemmen op ondergrond en behangsoort. Daarnaast nemen de vorstbestendige granulaten ook minder plaats in beslag: één emmer staat gelijk aan zeven tot veertien readymixed emmers!” Uiteindelijk resulteert dat in twee nieuwe producten die inspelen op de verschillende typen  wandbekleding met vijf duidelijke voordelen ten opzichte van readymixedlijmen.

 

Bijzondere eigenschappen

Het product zelf heeft ook nog bijzondere eigenschappen. Postma noemt de sterke hechting, de vochtbestendigheid, de brede inzetbaarheid als voordelen. “Bij het aanzetten is het behang nog makkelijk te corrigeren”, voegt ze eraan toe. “Bovendien spat de lijm niet, is hij breed inzetbaar, na jaren nog makkelijk verwijderbaar en werk je met schone naden. Perfax Expert is ook makkelijk aan te brengen achter op het behang, met roller, met behangmachine of Wagner-spuitmachine. Het spreekt voor zich dat onze winkeliers ook alle mogelijke ondersteuning op de winkelvloer krijgen. Zo delen we gratis monsters uit aan vaste klanten, die dan ook feedback mogen geven, en stellen we twee ondersteunende displays ter beschikking.