Verfproducent AkzoNobel blijft last houden van de moeilijke economische omstandigheden en voert haar herstructureringsactiviteiten dit jaar verder op.

Dit meldde het bedrijf van onder meer CetaBever, Flexa en Sikkens donderdag bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

 

AkzoNobels omzet daalde vorig kwartaal met 4% ten opzichte van het voorgaande jaar, tot € 3,87 mrd. Het bedrijfsresultaat ging 14% omlaag naar € 474 mln.

 

Door belastingvoordeel en de verkoop van het Amerikaanse deel van Decorative Paints hield AkzoNobels een nettowinst over van € 429 mln, bijna tweemaal zo veel als in het tweede kwartaal van 2012.

 

De nieuwe besparingen moeten vooral ontstaan bij de onderdelen Decorative Paints in Europa en bij Functional Chemicals. De kosten hiervoor komen dit jaar uit op € 325 mln, in plaats van de eerder voorspelde € 205 mln. AkzoNobel verwacht vanaf volgend jaar, een jaar eerder dan voorspeld, de beoogde jaarlijkse besparing van € 500 mln te realiseren. Hierdoor verdwijnen dit jaar nog ongeveer 350 arbeidsplaatsen, vooral in Europa.