Innovatieve producten leveren. Dat doet Geze al sinds de oprichting in 1863. En dat blijft het doen. Niet alleen in raam- en deurtechnologie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van rook- en warmteafvoer. Met een accent op voorlichting. “Om producten te kunnen verkopen, moet je wel weten hoe ze werken.”

Geze Benelux zit inmiddels een jaar in het pand aan de Steenoven in Eindhoven en heeft daar met veel succes de Geze Academy opgericht. “Het werd aanvankelijk met wat scepsis ontvangen”, geeft directeur Robert Soda-Cotic toe. “Maar nadat we de leidinggevenden hebben ontvangen, zagen zij ook in dat dit goed is voor hun personeel. We geven hier geen Powerpointpresentaties, maar we leren mensen daadwerkelijk om onze producten te installeren. Daar heb je wat aan.”

 

Voorsprong

Dankzij het ontwikkelen van innovatieve producten slaagt Geze Benelux erin om tegen de markt in te groeien. “Met de Academy proberen we partners de kans te geven om met ons mee te groeien. Helaas staan ze er niet altijd voor open. En dat is jammer. Natuurlijk, het kost een paar uur tijd voor het personeel, maar je pakt er een voorsprong mee die juist in deze tijd belangrijk is. En als jij het niet doet, profiteert de concurrentie.”

 

Veiligheid

In een dalende markt is veiligheid nog een segment waarin geld te verdienen valt. “En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen”, zegt Soda-Cotic. “We leven in een vergrijzende samenleving. Hoe ouder je wordt, hoe meer behoefte je krijgt aan veiligheid. Daar moeten we op inspelen.” Wat dat betreft is rook- en warmteafvoer ook een heet hangijzer voor het van oorsprong Duitse bedrijf. De huidige Benelux-directeur kan het maar moeilijk bevatten. “Toen we in dit gebouw trokken, was er geen fatsoenlijke rook- en warmteafvoerinstallatie. Die hebben we zelf moeten aanleggen. In Nederland loopt de overheid wat dat betreft achter met regelgeving. In Duitsland, maar ook in België, zijn die regels veel strenger. Ik ben bang dat er eerst een keer iets fout moet gaan, voordat er strengere regelgeving ontstaat. Je ziet dat hier in sommige hotels waar de vluchtroute via het trappenhuis loopt. Als er daar brand uitbreekt, zit iedereen in de val. Zeker met de hang naar luchtdicht bouwen wordt een goede rook- en warmteafvoer steeds belangrijker. Er komt een moment dat de regelgeving in Nederland ook strenger wordt. Op dat moment kunnen wij meteen inspringen. We hebben alle techniek in huis.”

 

Doorgaan

Ondertussen blijft Geze gewoon doen waar het goed in is: innoveren. Bijvoorbeeld met de Slimchain, Powerchain en ECchain. Nieuwe, innovatieve en elegante kettingaandrijvingen die makkelijk te monteren zijn. Hiermee breidt het bedrijf zijn expertise in raamtechnolgie weer verder uit. En zo blijft het bedrijf ook de komende jaren doen, waar het de afgelopen 150 jaar mee groot geworden is.