HMB nam onlangs feestelijk haar nieuwe bedrijfspand aan de Einsteinweg in IJsselstein in gebruik. En bij die gelegenheid stond directeur Jeroen Boumans uitgebreid stil bij de 23-jarige historie van de opmerkelijke leverancier van ‘profit locks and tools’.

“Het begon allemaal toen mijn broer Dirk klaagde over het vele zware afhangwerk van deuren dat ik hem en zijn werkgever Strien  bezorgd had bij Van Bruchem. Onze vader Joop verzuchtte al snel dat hij dat ook nog deed zoals de Batavieren het al deden. Al snel ontwikkelde hij een telescoopstang met aanslagen en een set sjablonen waardoor het werk veel eenvoudiger werd en de afhanger de deur maar een keer hoefde te tilllen.”

 

Met dat product schreef de familie zich in bij de KvK. Joop bekommerde zich om de technische ontwikkeling, Dirk verzorgde de uitvoering, zus Margreet de boekhouding, Jeroen pakte de commercie aan en een familiebedrijf was geboren. Nu, 23 jaar later, ligt het accent, naast de afhanggereedschappen, vooral ook op hoogwaardig hang- en sluitwerk dat voldoet aan het politiekeurmerk. En met een eigen multi-point oplossing voor dubbele deuren, een vierseizoenenpui , afstandbedienbare motorsloten en oud dorpsgenote Lieke van Lexmond  als ambassadrice speelt HMB Profit Tools & Locks zich opvallend in de kijker.