Zelfstandigen Bouw is de nieuwe naam van FNV ZBO, belangenbehartiger van zelfstandigen in de bouw. De vereniging van 10.000 bouw-zzp' ers gaat ook verder zonder band met de FNV.

Zelfstandigen Bouw is de nieuwe naam van het voormalige FNV ZBO. Met de nieuwe naam en een nieuw logo is de belangenvereniging voor zzp'ers in de bouw klaar voor de toekomst.

 

Voorzitter Charles Verhoef: "Van iedere tien werkenden in Nederland is er één een zzp'er. En in de bouw is dat één op drie of zelfs al één op twee."

 

Bij de onthulling van de nieuwe naam kondigde Verhoef meteen ook een uitbreiding van zijn focus aan: "We behartigen al 12 jaar de belangen van timmerlui, schilders, metselaars en stucadoors. En deze diensten bieden we nu ook aan zzp' ers uit de installatiewereld aan. Denk aan loodgieters, electriciens en liftmonteurs."

Ook sprak hij van uitbreiding van het dienstenpakket in de richting van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en collectieve belangenbehartiging in politiek Den Haag. 'Naast de werkgevers en werknemers is de tijd rijp voor een derde kolom, die van de zzp' ers."