Als dochteronderneming van BASF timmert PCI aan de weg. “In verschillende landen zijn we marktleider op het gebied van tegellijmsystemen en bouwchemische productsystemen”, vertelt Wilfried Brouwer. “Daarom hoeven we sinds dit jaar niet meer onder de BASF-vlag te werken. En al direct met succes.”

Op grote afstand van collegabedrijven geldt PCI in Duitsland als marktleider in lijmsystemen. “En dat al 25 jaar”, vertelt Wilfried Brouwer, Senior Business Manager PCI Benelux. “Onder meer in Duitsland geldt PCI als een gerenommeerd bedrijf met veel ervaring in producten en toepassingen.” Hij kwam 3 jaar geleden over van een concullega uit de lijmindustrie. “Ik maakte destijds de overstap naar PCI, omdat het een toonaangevend bedrijf met groeikansen is.”

 

Voortrekkersrol

Dit heeft PCI de afgelopen jaren duidelijk laten zien. “Op het gebied van nieuwe technologieën hebben we een internationale voortrekkersrol gehad”, weet Brouwer. “Zo hebben we de nanotechnologie geïntroduceerd aan de hand van onder meer de tegellijm PCI Nanolight. Deze technologie garandeert een nóg betere hechting.” Verder heeft PCI de geopolymeertechnologie op de markt gebracht in de vorm van de zelfreinigende voegmortel PCI Geofug. “Dankzij deze mortel zijn de egaal gekleurde voegen blijvend olie-, vet- en vuilafstotend”, legt Brouwer uit.

Maar ook multifunctionele producten zijn terug te vinden in het PCI-assortiment, zoals PCI Nanosilent: een egalisatiemortel die het contactgeluid vermindert en de ondergrond egaliseert en ontkoppelt. “Alle producten leveren we direct aan de bouwmaterialenhandel”, legt Marketing Manager PCI Benelux Astrid Kucher uit.

 

Complete systemen

Bij die levering richt PCI zich op complete systemen voor het verlijmen van tegelwerk en een uitgebreid assortiment bouwchemische producten. “Al onze producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Daarom is er binnen PCI veel knowhow en technische kennis aanwezig over toepassing van combinaties van producten”, vertelt Brouwer. “Een ander voordeel van complete systemen van één leverancier is dat goede advisering en begeleiding mogelijk zijn en

we een systeemgarantie van 10 jaar kunnen bieden.”

Toch verschillen de producten in de Nederlandse markt ten opzichte van onder andere de Duitse markt. “Sommige producten zijn speciaal voor ons land aangepast en ontwikkeld, zoals kleurstoffen en vezels”, aldus Kucher. Maar het complete assortiment in tegellijmsystemen en het totaalpakket van bouwchemische producten is voor ieder land beschikbaar.

 

Natte ruimtes

PCI weet wat er in de markt speelt. Van het verlijmen van grootformaat tegels tot stofarme producten, het bedrijf zorgt voor de juiste productoplossing. Voor waterdichte systemen in natte ruimtes heeft PCI speciale waterdichte systemen, inclusief kimband en manchetten, ontwikkeld. Voor renovatie heeft PCI ook snelle producten, zoals een primer die al na 10 minuten droog is en snel

uithardende tegellijm.

Daarnaast heeft het bedrijf via de Vereniging Lijmen en Kitten (VLK) bijgedragen aan de totstandkoming van de waterdichtingsbrochure ‘Natte Ruimte? Maak hem waterdicht!’. “We vinden dat een sanitaire ruimte waterdicht moet zijn, voordat de tegels worden geplaatst”, vertelt Brouwer. “Steeds meer tegelzetters zijn blij met onze producten en tips en pakken het op.”

Daarnaast is PCI partner van VLOK, de Branchevereniging voor Klussenbedrijven. “We bieden aangesloten bedrijven en zzp’ers een theorie- en praktijkopleiding aan, waarmee ze een certificaat

kunnen halen. Die trainingen vinden vooral in de regio plaats, maar vanaf september kunnen cursisten ook in onze eigen praktijkruimte in Oosterhout terecht”, aldus Brouwer. “Hiermee willen we eindgebruikers ondersteunen door technische kennis over te dragen.”

 

Huisstijl

Ook de nieuwe site, waaraan de nieuwe huisstijl gekoppeld is, moet hieraan bijdragen. “Gezien de grootte van PCI in Duitsland hoeven we ons qua huisstijl niet te houden aan die van ons moederbedrijf BASF”, verklaart hij. “Het design van PCI Benelux komt van PCI Duitsland, dat geldt ook voor de nieuwe website. Deze site, www.PCI-Afbouw.nl, is erg gebruiksvriendelijk en beschikt over een eenvoudige zoekstructuur.”