In het Gelderse Putten werd op 21 juni de Nationale Voorraaddag georganiseerd. Onder leiding van dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel ging het over kansen, uitdagingen én bedreigingen.

De dag was bestemd voor 'iedereen die in zijn dagelijkse werkzaamheden de impact van het houden van voorraad ervaart'. Onder de aanwezigen op Kasteel De Vanenburg was een groot aantal mensen uit de bouwgroothandel te vinden. De door het Inventory Management Competence Centre (IMCC) georganiseerde dag trok ook diverse leveranciers uit de bouwwereld.

 

Ploos van Amstel, docent logistiek aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, trapte af met de 5 grootste voorraaduitdagingen van het moment, waarna het de beurt was aan Goos Kant van softwarebedrijf Ortec, die kwam spreken over 'Het Nieuwe Plannen'.

 

Daarna kregen de deelnemers de kans om de workshop van hun keuze te volgen. In 8 verschillende workshops, die allemaal met voorraadbeheer te maken hadden, werd dieper op de materie ingegaan. De dag werd afgesloten met een borrel.