Op haar relatiedag rapporteerde inkoopcombinatie Zevij een plus van 11,5% over de eerste zes maanden van 2011.

Afgelopen donderdag 23 juni organiseerde Zevij B.V., inkooporganisatie voor bouw en industrie, haar jaarlijkse relatiedag. Bij het thema ‘Opbouwen’ stonden vragen als 'Hoe staan we ervoor nu de crisis zijn dieptepunt heeft bereikt?', 'Op welke manier gaan we verder?' en 'Hoe gaan we om met innovatie en duurzaam ondernemen?' centraal. Niet alleen de panelleden en sprekers op het podium probeerden deze vragen te beantwoorden, ook de ruim 350 aanwezigen in de zaal speelden een actieve rol. Zij konden met behulp van een stemkastje hun mening geven over relevante onderwerpen.


Zevij-directeur Marc de Dobbelaere kon melden dat Zevij in 2010 wederom een groei heeft doorgemaakt. “Zevij heeft niet geleden onder de crisis. Zowel in 2009 als 2010 is er een groei van 5% geweest.” De eerste 6 maanden van 2011 zien er goed uit: Zevij heeft een omzetstijging van 11,5% wat precies overeenkomt met het ‘marktonderzoek’ dat in de zaal is gehouden onder de aanwezigen d.m.v. de stemkastjes.

 

Een nieuwe toepassing die tijdens de Relatiedag is geïntroduceerd is het ‘Zevij SharePoint’, een platform waar informatie gedeeld kan worden. Zowel leden als leveranciers kunnen er hun actuele omzetgegevens inzien. Leveranciers kunnen verkoopacties tonen en beslissers bij de groothandel worden vervolgens via een alert op de hoogte gebracht.