Per 1 augustus neemt Destil, groothandel voor bouw en industrie, branchegenoot Syntec over. Daarmee voegt de Tilburgse ijzerwarenhandel een potentieel van 8 vestigingen met een gezamenlijke omzet ca. €20 mln toe aan zijn netwerk.

Met deze overname versterkt de Tilburgse onderneming de leidende positie in Nederland. Beide bedrijven sluiten qua bedrijfsactiviteit goed op elkaar aan. De overname past in het beleid van Destil om het aantal vestigingen verder uit te breiden en zo landelijke dekking te krijgen.

 

CRH, het moederbedrijf van Syntec, draagt alle bedrijfsactiviteiten van Syntec over aan de Tilburgse onderneming. De handelsactiviteiten in ijzerwaren behoren niet tot de kernactiviteiten van CRH. De onderneming heeft de laatste jaren fors ingezet op kostenbesparingen om de concurrentiepositie vast te houden maar ziet voor de continuïteit van het bedrijf meer perspectief in de verkoop aan een branchegenoot.

Schaalgrootte en efficiencyvoordelen zijn bepalend voor de toekomstige spelers in de Technische Groothandel voor bouw en industrie. Door de samenvoeging van beide bedrijven ontstaat een kostenefficiënt bedrijf met een omzet van circa 85 miljoen. Dit biedt direct voordelen voor de klantenkring van beide bedrijven. Men kan op meer plaatsen in Nederland aankopen doen en men krijgt meer kennis en ervaring ter beschikking. Ook wordt het assortiment breder en dieper. Kortom: meer vestigingen, meer merken en een groter pakket aan producten en diensten.

 

Destil-specs

Destil, voor 60% in handen van Gertjan van Eck en voor 40% van het Franse Descours & Cabaud, heeft als strategie te groeien tot een landelijk dekkend netwerk van vestigingen. In 2008 heeft het Waldthausen in Amsterdam gekocht. Daarna zijn vestigingen geopend in Arnhem en Nieuwegein. Om zich te kunnen richten op overnames heeft grootaandeelhouder Van Eck begin dit jaar de functie van Algemeen Directeur overgedragen aan voormalig Commercieel Directeur René Kars. Na deze overname blijft men op zoek naar geschikte overnamekandidaten. Daarbij ligt het accent op de Noordelijke provincies. Op dit moment bestaat het bedrijf uit 24 vestigingen. De omzet is circa € 70 mln.

 

Syntec-specs

Syntec, 100% eigendom van het Ierse CRH, is in de loop van de jaren ontstaan uit het samengaan van diverse zelfstandige bedrijven. Het bestaat uit 8 vestigingen met een gezamenlijke omzet ca. €20 mln.