Met confetti en ballonnen werd op 25 maart begonnen aan de bouw van de nieuwe Hornbach vestiging in Breda.

In Breda gooide daarnaast koning winter ook nog roet in het eten waardoor pas eind maart aan de Konijnenberg kon worden gestart zodat de opening voor november/december gepland staat. Maar… daarvoor krijgt de Brabantse stad ook de grootste bouwmarkt van Nederland terug. De nieuwe kolos krijgt een verkoopoppervlakte van 19.000 m2, terwijl het totale pand (inclusief goederenontvangst en kantoren) zo’n 22.000 m2 meet. De totale investeringen (aankoop grond, de bouw van het pand én de inventaris) bedragen € 31 mln. De negende vestigingen krijgt nóg iets bijzonders: een drive-in. “Met de eerste grote drive-in verleggen wij nu ook in Nederland grenzen. Klanten kunnen met hun auto, bus of aanhanger de drive-in inrijden en daar de zware bouwmaterialen direct inladen. Dat bespaart veel tijd en kracht”, aldus De Goede. Hornbach introduceerde 2003 het concept van een bouwmarkt met bouwmaterialendrive-in. Van deze vorm van inkopen profiteren vooral professionele klusbedrijven en (kleinere) aannemers maar zeker ook particuliere klanten. “En het is prima voor de werkgelegenheid. De nieuwe vestiging levert weer 150 directe arbeidsplaatsen op maar ook 150 indirecte. Denk daarbij aan schoonmakers of beveiligingsmedewerkers.”

Ook burgemeester Van der Velden juichte in zijn toespraak de bedrijvigheid in zijn stad toe. “Juist in economisch zware tijden is het goed dat mensen niet bij de pakken gaan neerzitten maar kansen zien en die benutten. Dat geeft vertrouwen in de toekomst. Deze negende vestiging van Hornbach wordt maar liefst vier voetbalvelden groot. De werkgelegenheid die de nieuwe zaak oplevert betekent een geweldige economische impuls voor onze stad en onze regio.”

Hornbach telt momenteel 131 filialen in 9 landen die samen 1,4 mln m2 aan verkoopoppervlak hebben. Dat betekent een gemiddelde van 11.100 m2 per filiaal. In Nederland werken inmiddels 1.014 medewerkers en streeft de keten naar 20 tot 25 vestigingen.