In 2009 is bij Ferney Group voor het eerst in haar bestaan het inkoopvolume afgenomen en werd het jaar afgesloten met een totaal van € 191 miljoen. De afname ten opzichte van 2008 bedroeg  “like for like” 16 %.

Uiteraard was het effect van de recessie op de bouw daarvan de belangrijkste oorzaak; daarnaast heeft het “ontvoorraden” door de leden een duidelijke invloed gehad.

De omzet in de private labels Ironside, Kelfort en Oxloc hadden in 2009 duidelijk minder te lijden van de recessie.

 

In het afgelopen jaar namen de diverse marketing activiteiten weer een belangrijke plaats in; zo werd het aantal “shop in de shops” sterk uitgebreid. Inmiddels zijn er 18 Kelfort Centers operationeel en 3 nieuw ontwikkelde Ironside Centers. De positie in België werd versterkt met het lidmaatschap van Lecot dat samen met Raedschelders ruim 20 vestigingen heeft in geheel België.

 

Voor 2010 verwacht Ferney, op basis van de vooruitzichten in de bouw, nog geen duidelijk herstel. De marketing ondersteuning van de leden gaat onverminderd door en op korte termijn zal het huidige automatiseringssysteem worden vervangen door SAP.

 

Ferney Group is in Nederland de grootste inkoopcombinatie op het gebied van bouwbeslag, machines/gereedschappen en ijzerwaren voor de professionele vakhandel voor de bouw, waarbij 61 bedrijven (met 167 vestigingen) in Nederland en België zijn aangesloten.

Ferney Group heeft een strategisch samenwerkingsverband met het Duitse E/D/E, gevestigd in Wuppertal. Kantoor en magazijn (8.500 m2)  zijn gevestigd in Heerhugowaard; hier zijn 50 medewerk(st)ers werkzaam.