Pfff, wat een belangstelling. Vanmiddag ontvangen we met MIXpro, Hibin, VVNH en Vertaz meer dan 200 gasten op [Bouwgroothandel Bijeen]. Een middagcongres waar we groothandelaren in bouwmaterialen, hout en ijzerwaren/gereedschappen en hun leveranciers bij elkaar brengen.

Is dat belangrijk? Jazeker, want er gebeurt een hoop in de sector waar ze elkaar bij kunnen helpen. En hebben ze daar MIXpro en [Bouwgroothandel Bijeen] dan voor nodig? Kennelijk. De drie sectoren zijn van oudsher eilandjes die zo min mogelijk met elkaar te maken willen hebben. Want ze zijn elkaars concurrent en een aap leer je niet klimmen.

Apen en na-apen
En over apen gesproken, ze apen elkaar behoorlijk na. Onderscheid is vaak ver te zoeken. Terwijl er in de wereld om hen heen diverse nieuwe concurrenten de kop opsteken, vechten zij lekker met elkaar. Partijen van buiten de sector hebben de bouwers veel te bieden. Met eindeloze assortimenten, ruime openingstijden, snelle leveringen, veel klanten en big data. Dingen waarvan zij denken dat ze er goed in zijn, doen die disruptors stiekem vaak al veel beter.

Suffen?
Daar gaat het congres vandaag de ogen van de sector voor openen. Want er zijn heel veel kansen. Maar als je zit te suffen, pakt een ander die kansen en worden het ineens bedreigingen. Een levensgroot risico. Want de markt trekt aan en iedereen leunt al snel weer gerustgesteld achterover. "Keidruk, waar zullen we ons zorgen over maken?" Nou, over morgen misschien?

Live, vakblad en online
We gaan het zien op [BB] 2015. Ik ben blij en trots dat we de succesvolle premiere van 2014 een vervolg kunnen geven. Want dit soort live-evenementen passen net zo goed bij een hedendaagse uitgever als een scherp vakblad, een nieuwswaardige website en snelle social media.

Op naar InnStyle in Maarssen voor [BB]!