In aanloop naar de overname van Jongeneel door PontMeyer ziet directeur Anne Schouten geen reden om vestigingen te sluiten. "Klanten kiezen Jongeneel of PontMeyer."

Het is het voornemen dat alle bedrijven hun zelfstandige positie op de markt behouden en zelfs met elkaar concurreren, inclusief het behoud van de eigen handelsnamen.

Geen reden tot sluiten
Schouten: “Het zijn prachtige bedrijven die hun plaats in de markt bewezen hebben. Wij zien nu geen reden dat te veranderen. Zo sluiten we dus ook geen vestigingen omdat ze toevallig naast elkaar liggen. Ons beleid is heel simpel: onze bedrijfsonderdelen zijn gezond of kunnen gezond worden en we doen er alles aan om ze beter te maken. We sluiten alleen als dat niet lukt.”

Gelijkwaardig
Qua integratie meldt hij: "Hoewel het hier technisch gezien om een overname gaat, is er in de praktijk veeleer sprake van een fusie van gelijkwaardige partijen. Klanten kiezen voor PontMeyer of voor Jongeneel vanwege de identiteit van de mensen, het bedrijf en de cultuur. Klanten vinden die verschillen wezenlijk en dus zijn ze voor ons ook belangrijk."

Lees hier het volledige artikel over de voorgenomen overname