Bosch breidt het pakket aan HD-reinigers aanzienlijk uit. Logisch vanuit de expertise voor de professional en de ervaring met het product in dhz-retail. Ergonomie en gebruiksgemak zijn samen met kwaliteit en functionele specificaties de sterke troeven van een compact pakket voor alle beroepen en klussen. Voor de dealer een logische manier om zijn pakket compleet te maken en klanten nog beter te kunnen bedienen.

Vorig jaar kwam Bosch al voor de dag met een compacte serie professionele hogedrukreinigers. En dit najaar wordt die serie gecompleteerd tot een pakket waarmee je als dealer alle gebruikersgroepen kunt bedienen die je maar kunt bedenken.

Bosch’ innovatiekracht
Mark Bressers is Senior Brand Manager Professionals bij Bosch en legt haarfijn uit hoe logisch het pakket hogedrukreinigers bij de Duitse kwaliteitsfabrikant past. “Vanuit Bosch Blauw zijn we helemaal op de professional gericht. We kennen die doelgroep heel gedetailleerd en zorgen voortdurend dat vakmensen goed, gemakkelijk en efficiënt kunnen werken. Dat doen we met veel innovatiekracht. Zo lopen we voorop in accutechniek met de 6Ah-accu’s, het 18V-pakket en het revolutionaire wireless-charging. We zijn er volop mee bezig en er volgen de komende tijd nog veel meer nieuwigheden. Denk bijvoorbeeld aan het L-Boxx-systeem met draadloze laadtechniek.” Anderzijds wijst hij op de dominante positie in electrisch tuingereedschap die Bosch inneemt in dhz-retail. Charlot van den Heijkant is daar als Regional Brand Manager Lawn & Garden verantwoordelijk voor: “Ons tuinprogramma bevat al heel lang hogedrukreinigers. En die kennis van deze producten komt in de professionele hogedrukreinigers samen met de expertise uit de blauwe, professionele wereld.”

Gebruikerservaring centraal
Na de introductie van het 2014-pakket breidt Bosch de range reinigers dit jaar uit op basis van ervaringen van focusgroepen van gebruikers. Bressers: “Wat willen zij, wat moet er anders, wat kan er beter? Gebruikerservaringen staan altijd centraal bij de ontwikkeling van al onze nieuwe producten.”
Op die basis ontwikkelde Bosch dan ook een pakket van vier ranges. Prima, Optima, Maxima en Specials hebben ieder specificaties, prestaties en uithoudingsvermogen voor afzonderlijke doelgroepen. Van de Maxima, een beest van een reiniger waarmee je zo een vrachtwagen schoonblaast, tot een compacte machine die perfect is om zo nu en dan eens een reinigingsklusje te klaren. Bressers: “Natuurlijk zijn er gespecialiseerde concurrenten die voor bepaalde niches specifieke modellen hebben, maar met die van ons kun je bijna alle klussen even goed klaren."

Ergonomie en gemak
Uiteraard doen deze nieuwe Bosch-machines ‘de job’ op een uitstekende manier. Maar er zijn volgens Van den Heijkant meer fabrikanten die zulke machines leveren. Het pakket van Bosch blinkt er in uit dat het met een redelijk compact aantal machines veel toepassingsgebieden en beroepen afdekt en dat bovendien combineren met doordacht gebruiksgemak en degelijkheid. Bressers: “We weten als geen ander dat de professional snel en makkelijk goed werk wil leveren. Want tijd is geld. Met ergonomie, stofafzuiging en trillingsreductie bewijzen we dat in de powertools en met krachtige specificaties voegen we dat aspect ook toe aan onze hogedrukreinigers.”
Van den Heijkant wijst bijvoorbeeld op een voetplaat waar de reinigers stabiel op staan, ook op een helling of een ongelijke bouwplaats. Of op de wielen die makkelijk door het ruigste terrein rollen, of op het uitschuifbare handvat. “Stuk voor stuk zaken waardoor de professional makkelijker werkt met deze reinigers.” Bressers: “Als dealer maakt dit assortiment HD-reinigers je Bosch-aanbod nóg completer en kun je je professionele klant laten vertrouwen op de kwaliteit en de service die ze van jou en ons gewend zijn. Want Bosch is de enige partij met zo’n breed totaalpakket waardoor je als eindgebruiker profiteert van de synergie van al die kennis, expertise en kwaliteit.”