Als het gaat over comfortabel en veilig hang- en sluitwerk kun je bij Roto-Frank terecht voor oplossingen voor alle gevelopeningen. Ramen, deuren, schuifpuien en dakvensters voor senioren die langer in hun eigen huis willen blijven. Met een pakket van raam- en deurbeslag, sloten en zeker óók dakvensters opent Roto voor haar partners in de handel deuren én ramen naar heel lucratieve doelgroepen.

Als fabrikant van hang- en sluitwerk ontwikkelt Roto steeds nieuwe producten. Veiliger, comfortabeler, beter, energiezuiniger, gemakkelijker te monteren en te bedienen, vriendelijker in onderhoud en met een steeds langere levensduur. Of het nu gaat om raambeslag voor draaikiepramen in hout, kunststof of aluminium, om dubbele deuren, om sloten en cilinders, schuifdeurbeslag of dakvensters. Voor al die toepassingen biedt het merk de vertrouwde German Made-kwaliteit.

Raamcomfort
Marketingmanager Ferry van Wezel legt uit: “Met de breedte van ons pakket benaderen we tegenwoordig heel actief prospects onder woningcorporaties. Zij vertellen ons dat ze liefst met zo min mogelijk partijen zaken doen, zo simpel mogelijk en met de minste overlast voor hun bewoners en de meest voorspelbare kosten tijdens de lage levensduur. Wel, op dat vlak zijn wij een hele goede partner en daar kun je als dealer van meeprofiteren.” Uit het grote productenpakket somt hij enkele relevante oplossingen op. “Denk aan het Comfortbeslag. Dat is raambeslag waarvan de greep op de onderdorpel van het kozijn zit. Zo laag dat je hem bijvoorbeeld vanuit je stoel of rolstoel kunt bedienen. Dat is mede te danken aan de lengte van de greep. Daarmee wordt het een lange hefboom waarmee je met minimale kracht het venster kunt openen via het schaargestuurde beslag. Niet voor niets heet dit beslag ‘Comfortbeslag’.”
Op het gebied van raamcomfort heeft Roto ook de E-Tec Drive. Dat is een motor die je verdekt liggend kunt opnemen in het kozijn. Je ziet er dus niets van, maar hij kan wel het raam openen en sluiten met een druk op een gekoppelde schakelaar, of op basis van een signaal van een sensor. Dat kan een CO-of vochtsensor zijn in het huis (automatische ventilatie) of een wind- of fijnstofmeter buiten de woning (bescherming). Van Wezel: “Dankzij de i/o-technologie kun je de E-Tec Drive koppelen aan allerlei systemen en kun je de motor bijvoorbeeld ook met je smartphone bedienen. De nieuwe versie van de motor is trouwens nog beter, sneller en stiller geworden.”

Deur- en dakgemak
Deurcomfort biedt de fabrikant bijvoorbeeld een elektrische meerpuntsslot dat je niet alleen met een sleutel kunt bedienen, maar ook met een toetstableau, een mobiele telefoon of een fingerprintscanner. Als je zo’n slot koppelt aan een Door Drive deuropener, gaat de deur niet alleen heel gemakkelijk van het slot, maar zwaait hij daarna ook nog automatisch open. Heel gemakkelijk voor toegang met een rolstoel, rollator, scootmobiel, of gewoon met handen vol boodschappentassen. Van Wezel: “Ook dit product is niet alleen comfortabel, het is ook onzichtbaar weg te werken in de deur en voldoet daarmee aan designwensen van de doelgroep.”
Voor schuifdeuren heeft Roto het Patio Life-beslag. Daarmee hef je de deur niet omhoog om hem te kunnen schuiven, maar hef je alleen de dichtingen. Van Wezel: “Dat kost veel minder kracht en voorkomt bijvoorbeeld dat de hendel halverwege terugklapt onder het hoge gewicht van een zware hefschuifdeur. Bovendien kun je in gesloten toestand de bovendichting in een kierstand zetten, van buiten onzichtbaar. Zo is de deur tegelijk inbraakwerend en ventilerend: een unieke en comfortabele combinatie.”

Voorloper in dakvensters
Ook op het gebied van dakvensters loopt Roto tegenwoordig op de markt vooruit. Vergeleken met de gangbare concurrentie is de i8 van Roto een van de meest innovatieve dakvensters. Hij heeft geen centrale kettingmotor meer, maar verdekt liggende motoren aan de zijdelingse armen. Daarmee is het venster ook een uitzetraam in plaats van een kantelraam en heeft en bewoner geen last van de top die bij een kantelraam storend naar binnen draait. Naar wens op afstand bestuurbaar en altijd voorzien van het allerbeste isolatieglas. Ook nieuw is de RotoQ. Het dakvenster dat je met een gemakkelijk klik monteert. Eenvoudig, intuïtief en snel. “Argumenten die klanten in de bouw aanspreken waar je je als groothandelaar mee kunt onderscheiden”, vertelt Van Wezel.