Wiha introduceert een compleet nieuwe merkuitstraling. Ronny Lindskog, Wiha’s commercieel directeur Europa doet de voordelen uit de doeken. Door de eindgebruiker te overtuigen van de meerwaarde van gereedschap, maken zij gemakkelijker de juiste keuze. Partners in de handel kunnen een grote rol spelen in de nieuwe communicatie en zo hun omzet en marge verhogen.

“Voorheen communiceerden we vooral over producten en hun eigenschappen. Maar de afgelopen tijd werd de wens van onze klanten echter steeds duidelijker. Zij willen weten welke voordelen en echte meerwaarde de producten hen bieden en zijn veel minder geïnteresseerd in allerlei technische specificaties. Zij hebben uiteraard behoefte aan topgereedschap maar vooral ook op basis van argumenten de zekerheid voelen dat ze de beste oplossing voor hun vakwerk in handen krijgen. Precies daarom spreken we de eindgebruiker voortaan meer aan op emotie en benadrukken we dat onze focus ligt op het produceren van handgereedschap met meerwaarde voor de vakman. Deze andere manier van communiceren heeft voordelen voor iedereen in de keten. Zeker ook voor onze partners in de bouwgroothandel.”

Welke voordelen bedoelt u precies?

“We beschouwen de eindgebruiker alsook onze partners in de vakhandel als deel van het Wiha-team. Er is ons allemaal veel aan gelegen om ons klassegereedschap te ontwikkelen, te produceren, te distribueren, te adviseren en uiteindelijk natuurlijk vooral prettig en doeltreffend te laten gebruiken.
En nu we onze communicatie volledig geoptimaliseerd hebben, komt ons assortiment bij eindgebruikers en bij de handel op een volledig nieuw podium.
Potentieel voor de eindgebruiker: beter, aangenamer en efficiënter werk met de keuze uit de bestmogelijke gereedschappen. Potentieel voor de handel: meer mogelijkheden voor advies, presentatiemiddelen en daarmee enorme kansen om de verkoop en de marge te verbeteren.”

Hoe maakt u het advies voor de handel gemakkelijker?

“De uitdaging voor de handel zien wij in advies en informatie. Hetzij in de groothandel zelf, hetzij in de webshop. En we helpen onze partners graag met moderne marketingconcepten en gezamenlijk ontwikkelde strategieën. Zo geven we ze niet alleen onze eigenlijke gereedschappen, maar ook een gereedschapskist vol communicatie-tools.
Door focus op productvoordelen en versterkte argumenten op gebied van ergonomie en efficiëntie maken we het de eindgebruiker gemakkelijk om te kiezen. Te kiezen voor Wiha. Met de inzet van het juiste gereedschap kunnen we de arbeidsproductiviteit en het comfort namelijk meer dan ooit beïnvloeden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze ommezwaai en de forse investeringen in die richting voor ons allemaal vruchten gaan afwerpen. “

Opvallend is de kleurenwissel en de open zeshoek van het nieuwe logo. Wat stelt dat precies voor?

“Die vorm en de kleur zijn symbolen. De traditionele groene zeshoek wordt vervangen door een rode variant die aan de buitenkant open is. Combineer je dat met onze slogan ‘Tools that work for you’, dan zie je dat het open figuur symbool staat voor het open karakter van Wiha als fabrikant die actief communiceert met eindgebruikers en partners in de handel. Met de open W in het logo heten we onze partners en klanten hartelijk welkom in het Wiha-team!”

Meer dan 75 jaar kwaliteit
Wiha Werkzeuge GmbH werd in 2014 met de MX (Manufacturer Excellence) Award bekroond tot de beste fabrikant in het midden- en kleinsegment bekroond en is een van de leidende producenten van handgereedschap voor professioneel gebruik.
Sinds meer dan 75 jaar staat de naam Wiha voor gereedschap van de hoogste kwaliteit: denk aan schroevendraaiers, momentsleutels, stiftsleutels, bits, tangen en meetgereedschap. Talrijke onderscheidingen onderstrepen de focus op kwaliteit, ergonomie, design en gebruiksgemak.