Met de IDID combineert Intersteel het voordeel van online product­-data met de service en het advies die de dealers ter plekke kunnen geven aan hun klanten. Op een halve vierkante meter kun je nu meer dan 1.000 producten presenteren, realtime up-to-date inclusief alle gegevens, details en sfeerbeelden. “Dat gaat marge en omzet vergroten”, aldus commercieel directeur Ronald Taling van Intersteel.

 

Het gaat goed met Intersteel. In de eerste maanden van dit jaar pluste de leverancier van o.a. deurbeslag met meer dan 10% op de Nederlandse markt. Aan de andere kant is er nog voldoende te doen, meldt commercieel directeur Ronald Taling op de dealerdagen in oktober. Intersteel is nu nog te weinig bekend als merk bij de consument. Taling en zijn team brachten de consument in kaart en definieerde drie klantgroepen: de budgetkoper, de kwaliteitskoper en de zorgeloze koper. “Allemaal zoeken ze op internet naar informatie en vooral naar inspiratie. Maar dat laatste is nergens echt te vinden. Dus lanceerde Intersteel  de website www.intersteel.nl met mooie sfeerbeelden van een interieur in combinatie met een bijv. een kruk. Hierdoor helpen wij de consument welke kruk er bijvoorbeeld in een modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro interieur past.” Dat zoeken alle drie de klantgroepen namelijk. Zowel de budgetkoper die voor een mooi, trendy beslag gaat voor een goede prijs , de zorgeloze koper die graag advies bij de specialist in een ijzerwarenzaak of interieurzaak inwint, als de kwaliteitskoper daar tussenin. Voor ieder van die klanten en bijbehorende dealergroepen heeft Intersteel een assortiment op maat.

Trigger naar dealers
Taling: “De website biedt inspiratie en dat is de trigger naar onze dealers toe. Deze nieuwe site legt de focus op de consument met sfeer en beleving en een greep uit het assortiment. Intersteel  gaat niet rechtstreeks verkopen, maar doet dit  ten gunste van zijn dealers.” Achter de website steekt een database van meer dan 10.000 artikelen. Deurkrukken, rozetten en schilden in alle soorten, kleuren en series. Maar ook accessoires als beldrukkers, briefplaten en huisnummers. Zelfs een serie insteeksloten en deurdrangers behoren sinds kort tot het pakket. Taling: “Die database met uitgebreide productinformatie is bijzonder geschikt om te dienen als basis voor een webshop voor onze dealers. En om het grote aanbod op de winkelvloer te brengen, hebben wij de IDID ontwikkeld: de Intersteel Doorhandle Inspiration Display. Dat is een stijlvolle display op een halve vierkante meter vloeroppervlak waar men alle producten in kan tonen. Een opvallend topscherm kan acties tonen of speciale modellen highlighten. En het centrale 23 inch touchscreen is het navigatievenster op het grenzeloze assortiment. Wie de modellen echt wil voelen en beetpakken, kan een paar krukken beproeven op de carouselrollen waar je modellen naar keuze op kunt monteren.”

Makkelijk grote keuze
Ga je er als klant mee aan de slag, dan zie je inderdaad dat je verbluffend gemakkelijk de weg vindt door het assortiment. In een paar intuïtieve stappen wordt de consument geleid naar het product van zijn keuze. Weet hij het nog niet zeker, dan slaat hij het model op en zoekt hij er een alternatief bij. Alle opties van zijn keuze kan hij dan later in de sessie met elkaar vergelijken. Keuze definitief? Hij vult zijn gegevens in en verzendt zijn bestelling naar de balie. Daar kan hij afrekenen en informeren wanneer zijn bestelling geleverd wordt. Taling: “De IDID is een echte eyecatcher. Ik weet zeker dat klanten er als vanzelf mee gaan spelen bij onze dealers. Bovendien is het ook een heel efficiënte manier om heel veel beslag te presenteren. Op een wand van tien meter heb je normaal gesproken driehonderd modellen, nu heb je er op een halve m2 wel duizend. En het voordeel: als artikelinformatie verandert, kunnen wij dat in overleg realtime in de display inlezen. Op dezelfde manier kunnen we de voorraad voor je aanpassen en modellen wel of niet tonen.”

Meer omzet en marge
Het aansluiten van de display is eenvoudig en een helpdesk­service staat klaar voor vragen bij installatie, vragen of wensen om bepaalde modellen wel of niet te tonen of acties te laden. Taling: “Volgens mij combineren we zo op een eenvoudige en toegankelijke manier de voordelen van een online assortiment of catalogus met de service en het advies bij onze dealers. Online en offline gecombineerd. Dat gaat de omzet vergroten.”