‘Unleash the beast’ is de kreet waaronder AEG Powertools twee nieuwe krachtpatsers introduceert. Een boor-/schroefmachine en een slagboormachine. Beide met koolborstelloze motor voor verhoogde productiviteit en maximale duurzaamheid voor dagelijks professioneel gebruik. “AEG Powertools is niet de eerste, maar nu wel meteen de beste.”

“AEG Powertools is helemaal terug van weggeweest”, zegt Julius Lutters van importeur Wiltec uit Uden. Deze comeback is volgens leverancier Wiltec met name te danken aan de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en de vele innovaties.

Ergonomie en prestaties
De BS 18 CBL en de BSB 18 CBL zijn volgens Wiltec de meest compacte, krachtigste en veelzijdige machines op de markt. Ze zijn tot 25% kleiner dan vergelijkbare machines. De BS 18 CBL meet slechts 176 mm in lengte en de BSB 18 CBL (inclusief boorhouder) respectievelijk 193 mm. Zonder boorhouder zelfs maar 151 mm. Bij de ontwikkeling stonden ergonomie en prestaties centraal. Kijk naar de prettige micro-texture grip en de LED-verlichting, vanaf de voet. Beide machines zijn voorzien van de ‘fuel gauge’ die de gebruiker op de hoogte houdt van het resterende accu-vermogen. Een druk op dit ‘energiebalkje’ geeft de accucellen een puls waardoor ze - ook bij lage temperaturen - meteen bedrijfsklaar zijn. De boorschroevendraaier is er met 2.0 Ah- Pro Lithium Ion-accu, de slagboormachine ook met 4.0 Ah Pro Lithium-Ion accu.

Slimme cellen
Die Pro Lithium-Ion accu’s vormen het hart van de machine. Ze zijn opgebouwd uit de hoogste kwaliteit Lithium-Ion cellen die in direct contact staan met de machine. Dit zorgt ervoor dat de cellen optimaal worden gebruikt, maar ook optimaal worden beschermd. Triple protection-technologie beschermt de accu tegen over- en onderladen, tegen oververhitting en tegen overbelasting. De accu communiceert continu met de machine om te zorgen dat ze allebei optimaal functioneren en zo de levensduur en prestaties vergroten. Dat maakt deze accu het schoolvoorbeeld dat alle actuele features in één exemplaar combineert.

95% efficiency
De power van deze accu’s komt volledig tot zijn recht in samenwerking met de koolborstelloze motoren van deze twee machines. Brushless techniek geeft ze een langere werktijd (+ 50%), krachtigere prestaties, een langere levensduur en zorgt dat deze machines 90 tot 95% van hun krachten efficiënt gebruiken. Al met al maakt dit de BSB 18 CBL en de BS 18 CBL volgens Wiltec tot de meest effectieve brushless machines van dit moment. In onafhankelijke testen leverden deze machines tot  66% meer kracht dan enkele vergelijkbare machines.

Knappe koppen
Om de vakman te helpen, heeft de BSB 18 CBL slagboor­machine standaard een afneembare 13 mm boorkop. Hierdoor kun je zeer snel wisselen tussen boor- en schroefwerkzaamheden. Het bitje (¼” Hex bitopname) kan blijven zitten wanneer de boorkop is gemonteerd. Behalve de boorkop kan de BSB 18 CBL ook voorzien worden van een optionele haakse- en excentrische boorkop.

Dealers: borst nat
Lutters verklapt alvast dat de koolborstelloze motoren straks in veel meer machines van AEG Powertools verschijnen. “Sowieso zie je dat meer en meer machines op accu gaan werken. Dat kan dus ook met de combi van de slimme accu en de borstelloze, efficiënte  motoren.” Dealers die de handen ineenslaan met AEG Powertools kunnen de borst nat maken. “Wij willen niet dat ons merk op iedere hoek van de straat te koop is. Dealers die voor ons kiezen, krijgen daar veel voor terug. Kwaliteit, betrouwbaarheid, innovaties én de zekerheid dat ze hun doelgroep in hun eigen gebied goed kunnen bedienen.”