Baustoffring gaat samenwerken met EMV Profi. Daarmee wordt de internationale partner van 4plus nog sterker.

Een samenwerking met EMV Profi geeft de grote Duitse bouwstoffengroep aansluiting bij 33 ondernemers in dhz-, bouwmarkt en tuinvakhandel. Detailhandel EMV) en groothandel (Baustoffring) blijven weliswaar naast elkaar bestaan, maar de ondernemers uit beide kanalen kunnen beschikken over alle assortimenten uit één hand.

Partners van 4plusbouwmaterialen

Baustoffring is samen met Holzland een van de internationale partners van 4plusbouwmaterialen (MIXpro-artikel). het samenwerkingsverband bestaat 40 jaar, heeft 70 leden met 140 vestigingen en tekent voor € 250 miljoen inkoop voor bouwmaterialen en € 40 miljoen aan dhz-artikelen. Baustoffring is nummer 5 in het rijtje grote inkoopcoöperaties na Eurobaustoff, Hagebau, Holzland en Holzring. Eurobaustoff kent onder andere PontMeyer als lid, is gefuseerd uit Interpares, Mobau en Interbaustoff en koopt samen voor € 5,3 miljard in. Hagebau is goed voor € 5 miljard inkoopomzet en is actief in bouwmaterialen en dhz.
Holzring koopt samen voor € 680 miljoen aan hout in. De unieke positie van Baustoffring is dat er niet één centrale inkoopafdeling is die met veel mogelijk leveranciers centrale condities afspreekt. Nee, de inkoop wordt vijf keer per jaar voor ieder van de negen product­groepen afgestemd met de leden zelf in diverse commissies. “Dat maakt Baustoffring echt anders dan de andere. Wij hebben minder leveranciers, maar kopen er wel allemaal. Zo zijn we ook voor onze leveranciers echte partners.”

Zie het artikel over de samenwerking tussen 4plusbouwmaterialen, Baustoffring en Holzland.