Destil heeft Nomag (Beverwijk en Zaandam) overgenomen.

Het in Beverwijk en Zaandam gevestigde Nomag is deze week verkocht aan Destil, de Tilburgse groothandel voor bouw en industrie. Directeur/eigenaar Tom Selling zocht een overnamepartij omdat hij geen opvolging heeft. Voor Destil is de overname een logische stap om de activiteiten in de toelevering van de industrie verder uit te breiden. Nomag is een sterke regionale speler in de toelevering van technische producten en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. “Vooral het kennisniveau en de sterke band met de klanten maakt Nomag uniek”, vindt Destils algemeen directeur René Kars.

Doorgroeien naar landelijke speler in Industrie

“Het bedrijf past perfect in onze strategie om in de MRO-markt door te groeien naar een landelijke speler”. Nomag-directeur Selling: “We hebben Destil benaderd omdat we weten dat het bedrijf met de overname van Laman Dexis (met een eigen vestiging in IJmuiden) een serieuze speler in onze markt is geworden. De logistieke slagkracht van Destil, gecombineerd met de kennis en expertise van Nomag, is een ijzersterke combinatie waar de markt niet omheen kan.” Destil heeft door de overname van Nomag 40 vestigingen, inclusief het in Veghel gevestigde Wiek de Laat (waar Destil voor 50% eigenaar van is). De totale jaaromzet is meer dan €100 mln.

Om de overgang naar Destil soepel te laten verlopen, blijft Selling het komend jaar aan bij Nomag. Het bedrijf blijft onder de eigen naam opereren en er zijn geen gevolgen voor de werkgelegenheid”, legt Kars uit.

In de ijzerwarenhandel is Destil (dochter van Descours & Cabaudeen van de ' big four',  naast