Het economisch herstel is terug te zien in de resultaten van Ferney Group. In 2015 noteerde de inkoopcombinatie een autonome groei genoteerd van ruim 6%.

De omzet steeg hiermee naar € 210 mln. Groot aandeel in de groei hadden de private labels van Ferney Group (Kelfort, Oxloc en Ironside). Deze groep tekende voor een omzetgroei van bijna 9%. De weg omhoog lijkt hiermee definitief ingeslagen, aldus directeur Han Jenster.

Stappen in IT

Behalve in omzet zijn er ook grote stappen gezet in het automatiseren van diverse processen. Het EDI traject is daar een goed voorbeeld van. In 2015 is het verwerken van inkoopfacturen volledig geautomatiseerd en een begin gemaakt met digitale ordering. In 2016 zal de automatisering van het order-traject afgerond worden.

Jubileum

In 2016 bestaat Ferney Group 25 jaar. Een feit, wat gedurende het jaar tijdens diverse gelegenheden gevierd zal worden. Daarnaast zal 2016 voor Ferney Group in het teken staan van het vergroten van het volume en waar mogelijk verder automatiseren van processen. Na het uitrollen van EDI zullen o.a. projecten op het gebied van master data management en logistiek gestart worden.