BMN Bouwmaterialen (v/h CRH Bouwmaterialenhandel) sluit zich aan bij de Duitse gigant Hagebau.

Hagebau

ziet de aansluiting als een grote stap in haar internationalisering en toekomstige groei. Een Hagebau-woordvoerder in de Duitse vakpers: "Bij de ontsluiting van nieuwe markten in het buitenland is het belangrijk dat nieuwe aandeelhouders bij de filosofie van de cooperatie passen." Hagebau is nu in acht europese landen actief, maar hoeft daar niet per se zelf aanwezig te zijn. De focus ligt op het vinden van partners waarmee de groep groeikansen kan vinden en realiseren.   Deze samenwerking ligt in de lijn van de aansluiting van 4plusbouwmaterialen bij Baustoffing en Holzland waar MIXpro eerder over schreef.

Een ranglijst van Duitse bouwmaterialen-giganten uit dat artikel:

  • Eurobaustoff kent onder andere PontMeyer als lid, is gefuseerd uit Interpares, Mobau en Interbaustoff en koopt samen voor € 5,3 miljard in.
  • Hagebau is goed voor € 5 miljard inkoopomzet en is actief in bouwmaterialen en dhz.
  • Holzland (in NL samen met 4plus) koopt € 800 miljoen samen in voor 180 aandeelhouders die samen ongeveer € 1.5 miljard omzetten in 400 groothandelsvestigingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Nederland en België.
  • Holzring koopt samen voor € 680 miljoen aan hout in.
  • Baustoffring (in NL samen met 4plus) heeft 70 leden, 140 vestigingen, koopt voor € 250 miljoen aan bouwmaterialen in en voor € 40 miljoen aan dhz-artikelen.