Remix Droge Mortel zette Uitbloeiingsarme (UA) mortel op de kaart en is met de merken Remix en Sakrete marktleider op dat gebied. ‘Mortel-Op-Maat’ is een andere troef waarmee de fabrikant de ideale partner van aannemer en bouwgroothandel is. Een positie die nóg sterker wordt met de Vergipsingsarme (VA) mortel en de nieuwe 16-in-1 mortel.

“We zijn nuchtere mensen en verkopen geen flauwekul”, zegt directeur Anton Koelma over zijn bedrijf Remix Droge Mortel. Toen in het verleden iedereen genoegen nam met de (witte) uitslag op nieuw metselwerk ging hij daar met zijn team
keihard tegenin met Remix Uitbloeiingsarme (UA) mortel. “Je kunt ineens een perfect eindresultaat neerzetten, krijg tevreden klanten en spaart discussies rondom klachten en uiteindelijk veel reinigingskosten.”

Productiviteit
Zeggen waar het op staat en producten maken waar de markt op zit te wachten, dat is het handelsmerk van Remix. Zo deden ze dat met UA-mortel, de Uitbloeiingsarme variant en veroverden daar de markt mee. Hetzelfde geldt voor de regendichte verpakking in PE-zakken waarin de mortel veel langer goed blijft: een pré voor de handel. Idem dito voor het concept van Mortel-Op-Maat. Voordat een aannemer met een metselproject begint, inventariseert Remix de details als basis voor een specifieke mortel voor dat ene project. Koelma: “Welke stenen gebruiken de metselaars? Wat zijn de bouwkundige details? Welke temperatuur en vochtigheid verwachten we tijdens het metselwerk? Dat zijn allemaal zaken waar we de mortel op afstemmen om te zorgen dat de aannemer voortdurend door kan werken. Zo kan hij zijn productiviteit soms wel met 200% verhogen. Dat scheelt enorm in de kosten en daardoor zijn aannemers zeker bereid ietsje meer uit te geven aan onze mortels.”

Keihard afgerekend
Met Vergipsingsarme (VA) mortel en 16-in-1 mortel introduceert Remix twee nieuwe producten die de markt nóg verder helpen. “De VA-mortel is eigenlijk metselmortel 4.0”, zegt Koelma. “Eerst had je de handgemengde metselmortel, toen de Premix, daarna onze Uitbloeiingsgarme mortel en nu de Vergipsingsarme mortel.” Dit product voorkomt de uitbloei van gips, het zogeheten vergipsen van metselwerk. Een proces dat heel langzaam verloopt en na jaren pas zichtbaar wordt. Koelma: “De mortel is gebaseerd op een mix van nieuwe grondstoffen die deze uittreding van gips voorkomt. Dit is een doorbraak waar we tien à vijftien jaar naar hebben gezocht. De mensen op ons lab begrepen waar het probleem vandaan komt en kregen door hoe we het kunnen voor­komen. Door dit ingewikkelde chemische probleem op te lossen, zetten wij eigenlijk de nieuwe maatstaf. Opdracht­gevers nemen al geen genoegen meer met witte uitslag door kalkuitbloei en gaan straks aannemers ook keihard afrekenen op deze gipsuitbloei. Met onze mortel voorkom je die gegarandeerd en bespaar je op reinigingskosten die al snel oplopen tot meer dan € 35 per m2.”

Allround
Deze specifieke mortels zitten aan de ene kant van het metselspectrum. De andere helft van het marktvolume zit in zakgoed, in kleine renovaties van allround aannemers en zzp’ers. Die willen juist één mortel voor alle toepassingen. Dus ontwikkelde Remix voor die doelgroep de succesvolle 4-in-1-mortel door tot een 16-in-1-mortel. Koelma: “Je hoeft echt niets anders meer te hebben. Onze 16-in-1 is aantoonbaar goed voor zestien omschreven klussen, inclusief CE-keurmerken. De zzp’er hoeft nooit meer naar zijn bus om dat ene zakje bij te gaan halen. Hij kan efficiënt doorwerken met die ene mortel. Of hij nu glasblokken lijmt, een cementdekvloer maakt, dorpels vastzet of gewoon metselt.”
Met deze twee noviteiten speelt Remix opnieuw in op de wensen van de klant. “Zo is onze omzet de laatste vijftien jaar structureel 10 tot 15% per jaar gegroeid. Niet door korting te geven, maar door klantgedreven innovatie. Daarmee maken we onszelf de ideale partner voor de eindgebruiker, maar zeker ook voor de handel. Onze vaste klanten kunnen vanaf april als eerste profiteren van deze nieuwe klantentrekkers.”