Transferro verwelkomt Berner als nieuw lid. Aan de ene kant wekt dat misschien verbazing in de traditionele ijzerwarenhandel. Aan de andere kant past deze ontwikkeling heel goed in de huidige marktdynamiek.

Dat Transferro Berner in de armen sluit als lid, wekt misschien verbazing. Deze specialist in automotive en bouw is met 91 vertegenwoordigers namelijk een landelijke concurrent van eigenlijk iedere bouwgroothandelaar. “We zien vooral de voordelen aan de achterkant. En dat je elkaar aan de voorkant wel eens tegenkomt, is niet zo erg. Dat je dat kunt vermijden, is in deze internettijd sowieso een illusie.”

De tijd dat inkoopcombinaties hun leden exclusiviteit gaven in hun geografische gebied, ligt volgens Tigchelaar al een aantal jaar achter ons. “Ons bestuur heeft hier uiteraard een stem in gehad. Zij komen Berner zeker her en der tegen, maar zien vooral ook de voordelen aan de achterkant. Daar stapelen we volumes. En vergeet niet dat Berner niet alleen op de bouw komt, maar ook op veel plekken waar Transferro-leden niet zo 1-2-3 komen. In werkplaatsen en in automotive bijvoorbeeld.”

In MIXpro 2016-2 besteden we meer aandacht aan de totereding van Berner tot Transferro.