Zevij-Necomij's relatiedag was weer een groot succes. Zo'n 500 aangesloten groothandelaren en hun leveranciers netwerkten er vol op los.

Zevij-Necomij-directeur Marc de Dobbelaere opende de dag met goede berichten. De inkoopcombinatie is goed gegroeid in 2015. Met 22%, overwegend vanuit de integratie van Necomij in Zevij. De groothandels in de bouw  groeiden 5,5%, die in de industrie 7,5% en die in België met 4%. Na een aarzelende start is ook 2016 bezig een goed jaar te worden. Na 5 maanden staat de bouw op +7%, België op +7% en de industrie op een lichte plus.

De Dobbelaere meldde verder de integratie van Ivana's logistiek in het Oosterhoutse DC en de drie focusgebieden voor 2016: marktleiderschap, kostenleiderschap en ketenintegratie. Op het gebied van de kosten wist hij al te melden dat de kosten van van de inkoopcombinatie daalden van 1,6% naar 1,2%. Op een omzet van € 380 mln is dat toch ruim € 1,5 mln, meldde hij trots. Verder is het marktaandeel in de verkoop van ijzerwaren en gereedschappen aan de professional gestegen naar 25%.

Voor de toekomst werkt Zevij-Necomij aan een nieuwe strategie (met hulp van Berenschot) die onder andere voorziet in de distributie van data, producten en nieuwe diensten. Op dat laatste vlak denkt hij bijvoorbeeld 2 tot 5% op de logistieke kosten te kunnen besparen door stromen anders in te richten. Maar ook kijkt hij kritisch naar de voorraadpositie van de gezamenlijke leden.

Na De Dobbelaeres presentatie was het podium onder andere aan Erben Wennemars en Daan Roosengaard.

Als beste leverancier van het jaar werd Ami verkozen.
Bison en Saint Gobain Abrasives sleepten een mooie nominatie in de wacht.