TABS Holland - de moeder van PontMeyer en Jongeneel - rapporteert sterke groei in het eerste halfjaar van 2016.

Bestuursvoorzitter Anne Schouten: “Het resultaat over het eerste halfjaar is ten opzichte van het eerste halfjaar 2015 fors gestegen. 

  • Omzetstijging van 109% tot € 337,4 mln (was € 161,4 mln)
  • Kostenniveau 108% hoger dan H1 2015
  • Operationeel resultaat stijgt met 105% naar € 21,7 mln (was € 10,6 mln)
  • Nettoresultaat € 18,5 miljoen (was € 7,4 mln)

Een groot deel van de stijging was te danken aan de overname van de bedrijven Koninklijke Jongeneel, Heuvelman, RET en Astrimex van Deli Building Supplies (DBS). Ook nam de vraag naar hout en bouwmaterialen toe door een duidelijk herstel van de vraag in de bouw.

Profiel TABS Holland

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven. De voormalige Deli Building Supplies-groep bestaat uit onder andere Koninklijke Jongeneel, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 46 vestigingen, waaronder twee Megamat vestigingen, en de importeurs Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten en Astrimex, gespecialiseerd in plafonds en wanden. De voormalige PontMeyer-groep bestaat uit PontMeyer, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 45 vestigingen, en de importeurs Centrop Houtimport, Trima en Houthandel Van Dam, en timmerfabriek Houtindustrie Opmeer