Het leveren van een goed product is één, maar daarmee ben je pas op de helft. Dat is de stellige overtuiging van de mensen bij Kem Europe. “Kwaliteit is veel meer dan een goede machine alleen. Service en advies maken het verschil. Die toegevoegde waarde bepaalt uiteindelijk je succes”, zegt Jeroen Nielen, bedrijfsleider van de importeur van elektrisch gereedschap.

Kem Europe importeert vier gereedschapsmerken: Keyang Power Tools, Baier Elektrowerkzeuge, FEMI en Kress Elektrowerkzeuge. Nielen: “We startten in 2010 met het Koreaanse Keyang. Je ziet dat dit merk zichzelf echt bewijst. Gebruikers zijn enthousiast en het assortiment wordt steeds verder uitgebreid. Wij gaan ons de komende tijd intensief richten op de groei van Keyang. Niet alleen als het gaat om groei binnen het assortiment, maar zeker ook het aantal dealers.”

Geen nummer

 “De huidige dealers zijn voornamelijk ijzerwaren- en gereedschapshandelaren waar het echte vakmanschap hoog aangeschreven staat. Waar de klant geadviseerd wordt en waar hij geen nummer is. Dat is een filosofie die wij omarmen en zoeken bij onze dealers.”

De machines van Keyang passen volgens Nielen zo goed binnen die gedachte, omdat dealers met dit assortiment hun klanten een kwalitatief en prijsbewust alternatief voor de A-merken kunnen bieden. “Keyang is van origine een producent voor A-merkfabrikanten. Het bedrijf maakte op een gegeven moment de keuze om onder eigen label gereedschap in Europa aan te bieden”, aldus Nielen.

Betrouwbare partner

Inmiddels introduceerde ook Keyang een complete koolborstelloze serie gereedschap. Nielen: “Ze investeren in verdere uitbreiding van het assortiment en geloven in groei en willen uiteindelijk een totaalpakket bieden. Daar kun je als dealer de vruchten van plukken. ”

De hoogwaardige kwaliteit van de machines van Keyang is een groot pluspunt voor de dealers. “Zij bieden hun klant hiermee A-kwaliteit voor een goede prijs. Tegelijkertijd zijn ze verzekerd van een goede marge voor zichzelf. Dat is belangrijk in een tijd waarin we vaak te horen krijgen dat de tussenhandel bijna niets meer lijkt te kunnen verdienen. ”

Vrijheid voor ondernemer

Kem Europe hecht grote waarde aan het vakmanschap van de dealers. “Omdat iedere ondernemer anders is en vaak zelf weet wat in zijn zaak het beste werkt, geloven wij niet in heel uitgebreide en dwingende afspraken. Als de basis goed is, kan iedere dealer vervolgens zelf aan de slag.”

Dealers die Nielen zoekt, zijn zeker geen ‘dozenschuivers’. “Het merendeel van onze huidige dealers heeft een winkel waar de klant zich aan de balie meldt voor advies voordat hij een product pakt. Daar geloven wij sterk in. Die service is de basis van het succes.”

Mede daarom gelooft Kem Europe sterk in een snelle afhandeling van vragen en eventuele storingen van machines. Nielen: “Een professional kan niet weken wachten op een reparatie. Die wil door met zijn werk. Dat belang respecteren wij. Daarom repareren wij alles intern met vakbekwame, professionele mensen waardoor we niet afhankelijk zijn van externe partijen wat vaak ellenlange vertragingen tot gevolg heeft.”

Websites

Een ander belangrijk onderdeel in de servicestrategie is informatie. Mede daarom zet Kem Europe de komende periode vol in op de uitbouw van de websites. “We maken voor de vier merken die we importeren een eigen website. Met daarop alle producten in het assortiment, zodat het als catalogus kan werken. Met in de toekomst zelfgemaakte instructievideo’s en blogs waarop gebruikers ervaringen kunnen uitwisselen. Zodat die site als een soort adviescentrum gaat fungeren.”