“A lot of value for money. Scruffs Hardwear combineert een moderne en frisse uitstraling met gedegen kwaliteit en hoogwaardige techniek. Een merk waarmee de vakhandel zich kan onderscheiden. Daarom is het nu tijd om de Nederlandse markt te betreden.” Dat zegt Lex Bouwer van Safety Trading Company, distributeur van Scruffs Hardwear.

Als het gaat om werkkleding en -schoeisel kent de Nederlandse markt uitstekende leveranciers. Maar welk merk sluit het beste aan bij de behoeften van eindgebruikers en welk merk kent de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Twee belangrijke vragen waar meerdere antwoorden op te geven zijn. “Wij hadden echter al jarenlang een derde en tot voor kort onvoldoende beantwoorde vraag: bestaat er modieuzer, representatiever, cooler en moderner werkkleding en veiligheidsschoeisel dan het gemiddelde dat verkrijgbaar is? Kleding en schoeisel waarmee je graag gezien wordt?” De juiste antwoorden op deze drie vragen vond Bouwer in Scruffs Hardwear, een modern, comfortabel, duurzaam en uiterst praktisch ‘want-to-wear’ merk met een eigen(wijze) houding.

Vlaggenschip

Scruffs Hardwear is met 8.000 verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk het vlaggenschip van Birchwood Price Tools, ontwikkelaar en producent van onder andere werkkleding en veiligheidsschoeisel. Bouwer: “Het succes dat aan de overkant van het kanaal is en wordt geboekt, willen we nu ook op het Europese vasteland uitbouwen en daarvoor zoeken we partners. Vakhandelaren die hun aanbod willen uitbreiden met kwaliteit, maar ook met een opvallend productassortiment dat met twee catalogus-edities per jaar permanent trendbewust is.”

Stijl met functionaliteit en prestatie

Scruffs biedt de vakman werkkleding waarmee hij goed voor de dag komt bij de opdrachtgever. Bouwer: “Mede gezien de zzp-ontwikkelingen is stijl een steeds belangrijker wordend onderwerp. Maar het gaat wel om kleding en schoeisel waarmee gewerkt moet worden. Het gebruik van robuuste hightech materialen, het hoogste niveau van comfort en een veelvoud aan functionele kenmerken zorgen voor een compleet pakket.” Het concept achter Scruffs is in 2002 bedacht door twee Engelse bouwvakkers. Zij misten functionaliteit aan hun werkkleding en zij wilden opvallender en representatiever voor de dag komen bij hun klanten. In 2003 werden de eerste ontwerpen gefabriceerd en daarna ging het snel. Scruffs is tegenwoordig een van de grootste spelers in het Verenigd Koninkrijk met een merkbewustzijn van 82%.
Bouwer: “Vanaf dag één is Scruffs nauw betrokken bij de doelgroep. De ontwerpers gaan nog steeds het veld in om bouwvakkers, timmermannen, loodgieters, elektriciens, distributiemedewerkers en andere vakmensen te helpen bij hun werk om op die manier aan den lijve te ondervinden waaraan de kleding moet voldoen. Er wordt permanent gewerkt aan zaken als de perfecte positie van een hamerlus, wat de kwetsbare plekken van een werkbroek zijn, hoe je kunt voorkomen dat gruis in je mouwen loopt wanneer je boven je hoofd werkt en talloze andere details.”

Partners gezocht

“Het begrip ‘partnerschap’ is voor ons essentieel”, zegt Bouwer. “Alleen als partners kun je samen bouwen aan het succes van een merk. Zo zien we ook de samenwerking met de dealers die we zoeken.” Wat het partnerschap dan behelst? Zonder nadenken antwoordt Bouwer: “We zoeken verkering met een huwelijk als doel. Van rustig aan beginnen tot snelle implementatie. Het gaat ons om de lange termijn en als de verkering wat langer duurt hebben wij geduld. Graag werken we richting een stabiel en vruchtbaar zakelijk huwelijk dat haar waarde voor de betrokken partijen bewijst. Het gaat om samen succesvol ondernemen en dat vereist langetermijnvisie.”
“Met Birchwood Pice Tools hebben we een krachtige ontwikkelaar achter ons staan. We zijn niet de klassieke distributeur die als ‘middle man’ een beperkte tijd de kans krijgt om een product aan de man te brengen. We zijn namens Birchwood Price Tools het ‘team on the ground’ dat inspeelt op Nederlandse omstandigheden en krijgen op alle benodigde gebieden alle ondersteuning vanuit Engeland. “

Toonaangevend

Birchwood Price Tools is een snel handelende, gezond groeiende en innovatieve onderneming met 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van toonaangevende producten voor vakmensen. Birchwood Price Tools is onderdeel van de Travis Perkins Group, een Britse aan de London Stock Exchange genoteerde FTSE 100-onderneming met meer dan 200 jaar geschiedenis. Travis Perkins kent een jaarlijkse omzet van 7,5 miljard euro en circa 25.000 medewerkers. Bouwer: “Het bedrijf is in het Verenigd Koninkrijk de grootste leverancier van bouw- en constructiematerialen inclusief toebehoren en beschikt over meer dan 800 eigen verkooppunten.”

“Dankzij de krachtige organisatie achter ons kunnen we een betrokken en krachtige ondersteuning bieden op het gebied van service, logistiek en marketing. Bij intense samenwerkingsverbanden gaat het verder. Van administratief en logistiek maatwerk tot assortimentsaanpassingen, aanvullende marketingondersteuning en aangepaste samenwerkingsmodellen. Het gebruik van robuuste hightech materialen, het hoogste niveau van comfort en een veelvoud aan functionele kenmerken zorgen voor een compleet pakket.”