Bouwcenter Esselink opende in Middelharnis Het Bouwatelier, inspiratiecentrum voor gevel en dak Dat is een totaal vernieuwde ruwbouw- en afbouwshowroom. Bovendien werd een tipje van de sluier opgelicht over een nieuwe loot aan de Esselink stam: 3D printen.

Na bijna 17 jaar was het tijd voor een nieuwe showroom, vertelde commercieel directeur Koos Goedegebuur van de Esselink Groep, aldus Eilandennieuws. Misschien had ’t er al wel eerder tijd geweest, zo viel tussen de regels door op te luisteren, maar de economische crisis maakte dat men pas op de plaats maakte. “Maar nu we aan alle kanten zien dat we de crisis achter ons gaan laten, besloten we om een geheel nieuwe opzet van de showroom in de markt te zetten.”

Het Bouwatelier is industrieel vormgegeven, heeft een eigentijdse uitstraling en toont alle beeldbepalende materialen voor een gebouw. Circa duizend verschillende soorten gevelsteen, honderden dakpannen en vele soorten gevelbekleding, variërend van hout tot cementgebonden kunststof vinden er een plekje. Net als gevelkozijnen in hout en kunststof.

3D printen
Algemeen directeur Teus-Jan van Dieren van de Esselink Groep vertelde de aanwezigen over de nieuwe bedrijfsactiviteit binnen Esselink. Met het opzetten van 3Dlink is Esselink de weg ingeslagen van printen in 3D, dat ook binnen de bouw veel toekomstmogelijkheden biedt. Kunststof, klei, gips, beton, keramiek, papier, állerhande materialen kunnen door de 3D-printer worden verwerkt, die onder hoge temperatuur laagje over laagje ‘opstapelt’, precies zoals een gemaakte scan het te produceren/printen voorwerp eerst heeft vastgelegd. Niet alleen maquettes voor de bouw kunnen zo worden geproduceerd, maar bijvoorbeeld ook te vervangen onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn. Met 3Dlink wil Esselink zowel voor bedrijven als voor particulieren het adres zijn om met 3D-techniek bruikbare producten van degelijke kwaliteit te maken. “Uw hulp op het gebied van 3D printen”, zo verwoordde Van Dieren het. “Van idee tot eindproduct. Ú het idee, wíj de techniek!”

Dit nieuws en beeld vonden we op Eilandennieuws.

Stiho gooit ook hoge ogen met een showroom-concept onder de naam Broeinest.