Isero-moeder Grafton neemt Gunters & Meuser over.

Grafton is een handelsgroep in DHZ en IJzerwaren-gereedschappen en in Nederland eigenaar van IJzerwarengroep Isero. Het Ierse conglomeraat sloot een overeenkomst met Gunters & Meuser tot overname. De zaak ligt nu bij de NMA en wordt naar verwachting in januari 2017 geëffectureerd. Gunters & Meuser (anno 1826) zou een omzet van € 33,4 mln hebben in 2015.

Het persbericht van Isero: "Na afronding van de transactie wordt Grafton marktleider in de Nederlandse ijzerwarenmarkt met een leidende marktpositie in de vijf grootste steden van Nederland met een vestigingsnetwerk van 53 vestigingen. Dit is een belangrijke stap in de op groei gerichte strategie van Grafton in Nederland en volgt op de acquisitie van Isero in november 2015. De Gunters en Meuser Groep zal als zelfstandig bedrijf onder de huidige namen actief blijven.

Erik Olthof, directeur van Gunters & Meuser: “De aanpak en cultuur van Isero en die van onszelf passen goed bij elkaar. De ondersteuning van Grafton internationaal en Isero in Nederland biedt ons bedrijf continuïteit voor de lange termijn en geeft ons de mogelijkheid om in aanpalende gebieden in onze regio verder te groeien. Daarnaast heeft Isero unieke ervaring op het gebied van het realiseren van complete hang- en sluitwerk en deurenprojecten en elektronica oplossingen, wat tevens een specialisme van ons is.”

Grafton-dochter Isero opereert onder de merken Gerritse, Breur, Van der Winkel en Peijnenburg.
Destil, Polvo en Mastermate zijn de andere majeure spelers de Nederlandse ijzerwarenhandel.

Isero is lid van inkoopcombinatie Ferney. Gunters & Meuser was een van de grondleggers van Necomij en is lid van Zevij-Necomij.