Bouwmaat sluit zich aan bij Zevij-Necomij.

Bouwmaat wordt contractant bij Zevij-Necomij. Daarmee is de 'one-stop-shop' voor de bouw-zzp'er misschien wel de eerste 'vreemde eend in de bijt' van de inkoopcombinatie voor ijzerwaren en gereedschappen.

25% in ijzerwaren en gereedschap

Rob Klifman, Algemeen Directeur van Bouwmaat Nederland: “Aansluiting bij Zevij-Necomij betekent een welkome versterking van onze inkoopkracht waardoor wij ons nog beter kunnen focussen op de verder ontwikkeling van onze verkoopformule en op de ondersteuning van onze klant.” Bouwmaat Nederland is een groothandel in bouwmaterialen, sanitair, elektra, ijzerwaren en gereedschappen, die middels een franchiseformule met 46 vestigingen en een webshop landelijk actief is in de professionele markt, met name gericht op het ZZP-segment. IJzerwaren en Gereedschappen, het terrein waar op Zevij-Necomij actief is, vormt met 25 % een zeer aanzienlijk deel van de verkoopomzet.

Algemeen Directeur van Zevij-Necomij Marc de Dobbelaere geeft aan: “De toetreding van Bouwmaat met een aanzienlijke omzet in IJzerwaren en Gereedschappen leidt niet alleen tot verbetering van inkoopcondities, maar ook tot een directe kostprijsverlaging voor alle aangesloten groothandels. Ik ben erg verheugd dit mooie bedrijf te mogen verwelkomen.”

Voor de bouwgroothandel als sector is dit een nieuwe stap in de convergentie van de sector. Op dezelfde manier verwelkomde Zevij-Necomij-collega Transferro ook al diverse bouwmaterialenhandels als lid. Ander voorbeeld: de samenwerking die Stiho heeft met Veris en Destil.