Bouwbeurs 2017  met een wake-up call

Bouwbeurs 2017 met een wake-up call

De Bouwbeurs 2017 presenteert zich dit jaar met de opgewekte slagzin: ‘Voor mensen die het gaan maken’. Dat klinkt als een soort eresaluut aan bouwvakkers die klaar staan om aan de slag te gaan. Tegelijker geeft het motto aan dat het echte werk nog moet beginnen. Die dubbele boodschap geeft de huidige situatie van de bouw precies weer: het optimisme is terug, vooral vanwege het aantrekken van
de woningmarkt, maar een doorbraak naar intensieve
activiteiten in alle bouwsectoren moet nog komen.

In een nog onstabiel klimaat wil de Bouwbeurs 2017 de uitvoerende bouw wakker schudden. De nadruk ligt daarbij op de noodzaak tot innovatie, automatisering en verduurzaming van de bouwproductie. Er is behoefte aan bouwsystemen waarmee in hoog tempo renovaties- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd kunnen worden die voldoen aan hoge prestatie-eisen. De markt vraagt om gestandaardiseerde bouwproducten waarmee snel en eenvoudig gebouwd kan worden en die bovendien ‘op maat’ kunnen worden geleverd, afhankelijk van de vraag van opdrachtgevers.

Jonge bouwvakkers
De bouw staat voor een gigantische opgave. De komende jaren moeten we 3 miljoen woningen verduurzamen, omdat we anders onze energierekening niet meer kunnen betalen en de gestelde klimaatdoelstellingen niet halen. Het zal niet meevallen, want door de crisis verlieten 200.000 vakkrachten de bouw. Vooral de jonge bouwers zullen het moeten gaan maken. Op de Bouwbeurs 2017 is al te zien welke nieuwe vaardigheden, gereedschappen, producten en materialen ze daarbij kunnen gebruiken.

BouwBeurs 2017
Waar:  Jaarbeurs in Utrecht, T: +31 (0)30 295 59 22 (www.bouwbeurs.nl)
Open: van maandag 6 februari tot en met vrijdag 10 februari van 9.30 tot 17.30 uur; plus donderdag 9 februari tot 20.30 uur
Sectoren: Bouw, Afbouw, Timmerindustrie, Gevelsystemen, Gevelelementen Raam- en Deurtechniek, Hang- en Sluitwerk, Bouwproducten, Bouwmaterialen, Daksystemen, Isolatie, Bouw en ICT, Bouw en Veiligheid, Installaties, Sanitair en Keukens, Bouwgereedschappen en Bouwmachines.
Thema’s:  Digitaal, Duurzaam, Gezonde en Slimme gebouwen, Kostenbesparend Bouwen, Renovatie en Gezond en Veilig werken.

Programma
De Bouwbeurs 2017 neemt deze keer weer vijf dagen in beslag. Behalve in de stands van de naar verwachting
550 exposanten, komen de actuele thema’s in de bouw aan bod in presentaties in de verschillende expertise-theaters, op informatiepleinen en in paviljoens, zoals:
Building Tomorrow (Hal 9, alle dagen): innovatieve producten, materialen en systemen plus de Material
Experience-expositie met 2600 innovatieve materialen, met producten speciaal voor vloeren, daken, gevels, muren en plafonds en met printtechnologie; Bouw & ICT met demonstraties van 3D-printen en demonstraties van robotisering in de bouwtechniek.
In het Renovatietheater (Hal 7, alle dagen10.30 tot 11.00 uur): presentaties over verschillende duurzame renovatieprojecten.
In het BIM-theater (Hal 9, alle dagen): leveranciers van kennis en software geven hun oplossingen voor digitalisering van bouwprocessen.
Op het Vakplein (Hal 12): ’s middags (ma-di-woe-do) pop-up shows met presentaties en demonstraties van alle aspecten van het tegelzettersvak.
Het Bouwpaviljoen is terug (Hal 10, stand E52): met ‘Bouwen op Hout’ laat de houtbranche zien hoe betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwen met hout kan zijn.

ZZP’ers
De opleving van de huizenmarkt werkt indirect als groei­versneller. Wie verhuist, koopt een nieuwe keuken of badkamer of vloerbedekking. Dat betekent meer werk voor bouwvakkers, voor installatiebedrijven en zelfstandigen zonder personeel. Die laatste groep is volgens de cijfers van de Hibin (oktober 2016) een steeds grotere klant (43%) van de professionele bouwmaterialenhandel. Ook de particulieren (17%) vormen een groeiende klantenkring.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee