De Belgische ijzerwaren- en dhz-coöperatie Menouquin treedt toe tot de Duitse koepel Hagebau. Een flinke stap in de internationalisering van de bouwgroothandel in de Benelux.

Publimat News meldt: Menouquin, de grootste Belgische coöperatie in gereedschappen, ijzerwaren en DHZ, heeft zich op 1 mei jongstleden aangesloten bij de Duitse gigant Hagebau. Deze opmerkelijke toetreding past volgens de Belgische vakpers in het kader van de internationale versterking die de groepering uit Nijvel al jaren nastreeft. Op di emanier biedt Menouquin Hagebau de kans om te debuteren op de Belgische markt en zijn positie in de Benelux te versterken.

Miljardeninkoop en -omzet
Publimat News: "Hagebau, die haar hoofdzetel heeft in het Duitse Soltau, werd in 1964 opgericht als groepering van 34 bouwstoffenhandelaars en is inmiddels uitgegroeid tot een coöperatie voor zelfstandige ondernemers in de bouwmaterialen- en doe-het-zelf handel. Naast thuismarkt Duitsland is habegau eveneens actief in Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje (sinds 2015), Nederland (sinds 2016) en nu dus ook België. De 370 aangesloten aandeelhouders en in totaal 1700 verkooppunten vertegenwoordigen een gezamenlijk inkoopvolume van € 6,26 mrd en een totale omzet van € 14,7 mrd.

De bouwgroothandel in Nederland raakt ook meer en meer vervlochten. Zowel nationaal als internationaal. Dwarsverbanden ontdekken? Check de Business Update Bouwgroothandel.